Op donderdag 20 februari krijgt jong talent van eigen bodem een uitzonderlijke masterclass van de absolute wereldtop. De muzikanten van het Youth Jazz Collective, met leeftijden tussen 15 en 21 jaar, zijn in Bozar (De Studio) uitgenodigd voor een pittig lesje van Vincent Gardner, trombonist bij het Jazz at Lincoln Center Orchestra (J@LCO).

De avond ervoor zal Garner samen met J@LCO en Wynton Marsalis en met het Brussels Jazz Orchestra (BJO) een uitverkochte hoogmis van de bigband vieren in de Brusselse Bozar. De muzikanten van beide orkesten willen meer doen dan alleen spelen en een publiek veroveren. Zij zien het als hun missie om de liefde, het begrip en de uitvoering van jazz over te brengen op de volgende generaties en integreren educatie dus in hun werking.

Youth Jazz Collective

Het Youth Jazz Collective is een initiatief van Muziekmozaïek Folk & Jazz vzw. Het is een jongerenbigband met muzikanten die bij aanvang (november 2018) niet ouder waren dan achttien jaar. Zij krijgen vier jaar lang de kans om samen te groeien, muziek te spelen en met internationaal gerenommeerde dirigenten samen te werken. Dat gebeurt tijdens projectweken, repetitiedagen en masterclasses.

De jonge talenten hebben intussen enkele projectweken achter de rug met coaching door BJO-muzikanten, op zich ook al van wereldniveau. Toch kijken ze nu met klamme handjes uit naar enkele bijzondere uren in De Studio met Vincent Gardner.

En er zijn nog meer plannen van wereldformaat dit jaar. Een bigband om in de gaten te houden! Er is ook een Facebookpagina.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: