Deze voormiddag werd bij Studio 100 in Schelle YOU.LEGEND gelanceerd in het bijzijn van Viceminister-President van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits, Hans Bourlon van Studio 100, Hello bank! en bedenker van het project Jasper Lambrechts. Jongeren moeten hun eigen levensverhaal kunnen en durven schrijven. Daarbij spelen hun ambities, passies en de zoektocht naar hun eigen potentieel een centrale rol. Een ondernemende houding is de noodzakelijke brandstof voor die zoektocht én het uitgangspunt van YOU.LEGEND. Want doen wat je graag doet, maakt gelukkig.

Het begon allemaal met Jasper Lambrechts (23), een enthousiaste, maar dolende student uit Hasselt die in het huidige aanbod van startersprojecten op zijn honger bleef zitten. Een platform om te ontdekken welke richting je uit wil en welke talenten jou in staat stellen het verschil te maken, vond hij niet meteen terug. Met die frustratie klopte Jasper aan bij Hans Bourlon en Gert Verhulst van Studio 100. Even later was YOU.LEGEND een feit. YOU.LEGEND helpt om je potentieel te ontdekken: welke “Legend” schuilt er in jou? YOU.LEGEND stimuleert om met je talenten aan de slag te gaan en een ondernemende houding aan te nemen, zodat je die talenten maximaal kan ontplooien. Ondernemen betekent niet noodzakelijk zelfstandig worden en een bedrijf oprichten. YOU.LEGEND wil duidelijk maken dat de zoektocht naar je talenten en het lef om je ambities na te streven óók ondernemen is. Meer nog, het is het startpunt richting succesvol ondernemerschap.

YOU.LEGEND is een samenwerking van Studio 100, Hello bank!, Vlajo en TaPasCity

Hans Bourlon: “Iets ondernemen doe je niet op de maan. Zoek naar wat dichtbij je ligt. Kom uit je zetel, probeer iets. Zet iets op waar je energie van krijgt, alleen of samen met anderen. Doe het voor jezelf. Ik kan ervan getuigen. Ondernemend zijn heeft mij als mens tot bloei gebracht. Doe het ook voor de samenleving. Het zijn ondernemende mensen die onze welvaart veilig zullen stellen.”

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits:Het boek van Jasper houdt je letterlijk een spiegel voor. Het is goed dat leerlingen worden uitgedaagd om hun talenten te ontdekken en ondernemend te zijn. Ontwikkelen van initiatief en ondernemingszin is als sleutelcompetentie opgenomen in de ontwikkeling van de nieuwe eindtermen. In een snel veranderende samenleving hebben we dan ook jongeren nodig die met de nodige durf, passie en goesting de wereld tegemoet treden.”

Lieve De Mol, Commercial Director bij Hello bank!: “Als bank hebben we naast een economische ook een maatschappelijke rol te spelen. Ondernemerschap stimuleren maakt daar deel van uit. Als we dat linken aan onze doelgroep, de jongeren, dan is het een logische stap om een mooi project als You.Legend te steunen. Een betere match met onze claim “Create Your Own Story”, waarmee we jongeren willen inspireren om hun dromen, projecten… waar te maken, kon er niet zijn.”

YOU.LEGEND:

HET BOEK

Inspirerende verhalen van ondernemers/Legends met diverse achtergronden die hun talenten en passies ontdekten en gebruikten om een eigen bedrijf uit te bouwen in een waaier van sectoren.

DE SCHOLENTOUR

Jasper geeft van nu tot mei 2018 een reeks lezingen voor laatstejaars studenten van middelbare scholen. Jasper vertelt zijn verhaal, de zoektocht naar zijn eigen potentieel. Aanwezige studenten ontvangen een exemplaar van het YOU.LEGEND boek.

SOCIAL MEDIA

We volgen de belevenissen van Jasper via Facebook, Instagram en een vlog. Daarop zullen onder meer ontmoetingen te zien zijn met de Legends uit het boek en andere mensen die dankzij een ondernemende houding hun dromen hebben nagejaagd.

DE WEBSITE

Blikvanger op de website is een wetenschappelijk onderbouwde test die jongeren een tool aanreikt om op zoek te gaan naar hun passie en talent, een essentiële stap om succesvol te kunnen ondernemen.

www.youlegend.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over