Yevgueni bestaat deze week 20 jaar. Dat betekent 20 jaar vol muziek, verhalen en herinneringen. Samen met Radio 1 bezochten we vorige week een aantal legendarische Yevgueni-locaties: De Oude Markt in Leuven, Het Sportpaleis, het repetitiekot, de studio's van Wouter Van Belle en Stef Kamil Carlens, tot zelfs Klaas zijn oude kot. We haalden er naar hartenlust herinneringen op.

Het resultaat hoorde je afgelopen zaterdag in Belpop (Radio 1) en is vanaf nu ook als uitgebreide podcast beschikbaar op Spotify.

Nieuwe single: 'Alles waar ik nu wil zijn' feat. Rita Zipora (Wolken)

Om deze verjaardag te vieren, brachten we een nieuwe single uit. 'Alles waar ik nu wil zijn' is een liefdeslied dat ook een protestsong is. Over een land dat al te vaak 'vergeet hoe groot we zijn'. Over de krachten die ons drijven en diegene die ons tegenhouden. En daartussen als grootste kracht vooruit: de vrouw. Dezelfde vrouw die er intussen ook al twintig jaar bij is.

Omdat voor zo'n lied een vrouwenstem niet kon ontbreken, werkten we samen met de Nederlandse zangeres Rita Zipora die met haar band Wolken al vaker op de radio te horen was. Beluister onze nieuwe single via deze link.

LIVE met exclusieve verjaardagsconcerten

Ons jubileumjaar begon alvast goed met onze wintertournee 'Morgen Verse Sneeuw'. Versterkt door intieme strijkersbezetting trokken we in trio langs 28 uitverkochte kerken doorheen Vlaanderen. Vanaf maart 2020 spelen we exclusieve verjaardagsconcerten: unieke concerten mét special guests, in full-band, extra-large in duurtijd én met strijkers. Er zijn enkel nog tickets voor de extra show in Leuven op 28/04, dus haast je als je er graag bij wil zijn!

En we kijken er natuurlijk ook naar uit om terug naar onze noorderburen te trekken. Ook daar vieren we onze verjaardag met 3 concerten in fullband bezetting!

  • 26/03 - Mezz (Breda) // NL UITVERKOCHT
  • 27/03 - Astrant (Ede) // NL
  • 03/04 - De Spot (Middelburg) // NL

Yevgueni 2000-2020: online en in de winkel

En natuurlijk is er ook nog ons verzamelalbum. Yevgueni 2000-2020 is sinds november 2019 beschikbaar in de platenzaken in je buurt en op alle digitale platformen.

  • CD 1 - 2000-2020: SINGLES, met 18 singles en 2 nieuwe nummers, blikt net als wijzelf terug op twintig fantastische jaren.
  • CD 2 - 2000-2020: STRIJKERS blikt vooruit op onze wintertour Morgen Verse Sneeuw en bevat 16 bestaande nummers in een nieuwe, uit- en dan weer aangeklede, versie.

Via de links hieronder kan je de cd's streamen of kopen:

Voor het album (hoesfoto Guy Kokken, artwork Tom Hautekiet) doken we ook even onze archieven in en haalden we een heleboel foto's van uit de beginjaren tot nu van onder het stof. Je kan een fysiek exemplaar van de cd kopen in de winkel, online-shop of op één van onze concerten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over