Voor velen zal hij altijd de onvergetelijke componist van de iconische soundtrack van 'Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain' (2001) blijven. En met die realisatie bombardeerde Yann Tiersen zich in één slag naar de voorgrond van de internationale scene, waar hij een muzikale wereld ontwikkelde die veel verder strekt dan enkel die ene referentie. In de loop der jaren bouwde de intimistische en pakkende muzikant een uiterst opmerkelijke discografie op. Als gepassioneerd en ongeëvenaard artiest stapelt hij ook talloze prestigieuze samenwerkingen op, met onder meer Jane Birkin, Dominique A, Elisabeth Fraser (Cocteau Twins) en Stuart Ashton Staples, de zanger van Tindersticks. Recent nog, met zijn magnifieke achtste plaat '∞' uit 2014, herinnerde Yann Tiersen ons eraan dat hij één van de meest gepassioneerde Franse schrijvers van zijn generatie is. Met zangteksten in het Bretoens, IJslands, Faeröers en Engels dwarrelt deze plaat tussen magie en magnetisme, en biedt ze ons een intense muzikale atmosfeer.

2016 wordt voor Yann Tiersen het jaar van een grote, nieuwe reis. Hij trekt komend jaar opnieuw solo de baan op (met piano en viool), met een repertoire dat zowel zijn oudere als enkele – nooit in de studio opgenomen – nieuwe werken bevat. "Elk nummer zal gelinkt zijn aan een specifieke plaats op het eiland Ouessant, gelegen in het verlengde van Bretagne. Ouessant is niet enkel de plaats waar ik woon. Het is ook een deel van mezelf, van de persoon die ik ben. Dit repertoire wordt een muzikale reis doorheen heel het eiland waar ik leef, en bij uitbreiding doorheen mijn hele persoonlijkheid."

In het kader van Les Nuits Botanique presenteert Yann Tiersen ons zijn nieuwe spektakelshow, op 5 mei in het Koninklijk Circus. Een uitzonderlijke kans! De voorverkoop start op donderdag 12 november vanaf 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Yann Tiersen
Datum: 
Donderdag 5 mei 2016
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over