Jawel, een Xtra Xavier Rudd ABConcert op vrijdag 29 april! En we waren al zo blij met zijn ondertussen uitverkochte terugkeer op maandag 19 april!

We hadden het toen over:

Eindelijk terug waar hij hier pas goed begon, na ondertussen al weer stevige passages op bvb Couleur Café en Esperanzah. Voorjaar 2015 verscheen jongste cd 'Nanna', hier via V2. En we zagen en hoorden hem recent ook flink verbroederen met verwante geïnspireerde zielen als Nahko en Michael Franti. Nog wat trefwoorden? Naturel! En stimulerend! Xavier Rudd is de max qua sexy, sfeervol en zeg maar gezond geluid.

Ondertussen voor de Xavier Rudd debutanten nog snel even wat vroegere lof hernemen? Hypnotiserend en de top voor wie van avontuurlijke muziek houdt. Xavier Rudd komt uit Australië, maar de wereld is zijn thuis, en die wereld moet duidelijk nog een eeuwigheid mee.

Diepergravende en geëngageerde liedjes, van een evenzeer groovende en opwindende muzikant, en letterlijk een multi-instrumentalist: hij kan ook helemaal solo van alles tegelijk, met veel respect voor de natuur en de Aboriginal-cultuur, en dus met didgeridoo (alias de yirdaki) plus percussie, harmonica en gitaar (bij voorkeur de Weissenborngitaar.)

U mag Xavier Rudd ook nog altijd catalogeren naast Ani DiFranco, Ben Harper, Jack Johnson, Daniel Lanois, Ben Howard, Donavon Frankenreiter... Die bezielde afdeling. En wat een artistieke trip!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Xavier Rudd
Datum: 
Vrijdag 29 april 2016
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over