WWF lanceert 3de Radio Oorwoud-cd “Vuil! Vuil! Vuil!”. Naast actuele milieuthema’s zoals biodiversiteitsverlies en propere lucht, zet dit plaatje kinderen aan om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur. Kinderen moeten kunnen ontdekken hoeveel plezier er te vinden is in de natuur. Liedjes vol humor, verrassende zangvogels en steengoede muziek waar ook volwassenen iets aan hebben.

Na meer dan 15.000 verspreide cd’s, 200 theatervoorstellingen en meer dan 100 concerten is Radio Oorwoud terug met een CD + app met 14 nieuwe liedjes, ingezongen door bekende stemmen.

De meest dansbare manier om het te hebben over - voor kinderen – vaak moeilijke thema’s zoals biodiversiteitsverlies, versnippering van habitats en (lucht)vervuiling, maar vooral om kinderen te tonen hoe leuk het in de natuur wel is.

Vanaf vrijdag 1 maart 2019 in de winkel.
Met 14 nieuwe, wilde nummers heeft Radio Oorwoud deze keer één doel: kom buiten en ga de natuur in. Het titellied ‘Vuil! Vuil! Vuil!’ zet de toon: de natuur is cool. Alles op kindermaat, dansbaar, een beetje stout en vol humor. Daarnaast krijgt het album extra kleur door verrassende vertolkingen en samenwerkingen. Matteo Simoni als paradijsvogel in ‘Klik klik klik’ en Guido Belcanto als eenzame wolf in ‘Alleen Onderweg’ kregen een rol op hun lijf geschreven. Maaike Ouboter schittert met ‘Kijk omhoog’ en Ella Leyers zet in ‘Weg met de natuur’ een hilarische Cruella De Ville neer. En kan metal voor kinderen? Met ‘De egels of death metal’ bewijzen Fleddy Melculy en Ketnet-gezicht Sien Wynantsdat het kan. Verder denderen ook Wim Opbrouck, Sean Dhondt, Lady Linn, Sara van Deurzen, Bert Huysentruyt, Raymond van het Groenewoud, Johannes Genard (School is Cool), Riet Muylaert (Jackobond), Def P (Osdorp Posse) en opper Oorwouder Hannelore Bedert voorbij.

Voorstelling nieuwe liedjes
3 jaar nadat in een uitverkochte AB ’t Is altijd wat in mijn habitat’ werd voorgesteld presenteren we op 4 maart 2019 (eerste dag krokusvakantie) ‘Vuil! Vuil! Vuil!’ in de Gentse Capitole. Met o.a. Lady Linn, Ella Leyers, Fleddy Melculy, Hannelore Bedert, Senne Guns en Radio Gaga boys Joris Hessels en Dominique –dompi– Van Malder. Concert i.s.m. Stad Gent en Gent Cultuur.

Unieke app om muziek en content te linken.
Naast biodiversiteit neemt ook het aantal CD-spelers af. Om dit te counteren ontwikkelde WWF een nieuwe en kindvriendelijke app waarin kinderen tijdens het luisteren naar Radio Oorwoud ook info over de natuur, podcasts en quizjes over de liedjes kunnen vinden.
Bij elke CD zit een code om de app gratis te downloaden. De app is tegen betaling ook te downloaden via Apple appstore en Google playstore aan deomocratische prijs van 5€.

Tracklisting
Radio Oorwoud wordt aan elkaar gepraat door Karlijn Sileghem en Robrecht Vanden Thoren.
1. OLIFANTEN (ft. Wim Opbrouck & Sean Dhondt)
2. RARE DIEREN (ft. Bert Huysentruyt)
3. VUIL VUIL VUIL (ft. Sean Dhondt & Hannelore Bedert)
4. KIJK OMHOOG (ft. Maaike Ouboter)
5. ALLEEN ONDERWEG (ft. Guido Belcanto)
6. EGELS OF DEATH METAL (ft. Fleddy Melculy & Sien Wynants)
7. KOM BUITEN (ft. Johannes Genard)
8. LETTERFRETTER (ft Def P.)
9. PISSEBED (ft. Wim Opbrouck)
10. WEG MET DE NATUUR (ft. Ella Leyers)
11. ZE KEEK NAAR MIJ (ft. Raymond van het Groenewoud)
12. KLIK KLIK KLIK (ft. Matteo Simoni)
13. PROPERE LUCHT (ft. Mattis, Cato & Marte)
14. BOMMETJE (ft. Lady Linn & Jackobond)

Wat is Radio Oorwoud?
Radio Oorwoud is een muzikale rollercoaster die soms moeilijke milieuthema's zoals habitatverlies, ontbossing, klimaatverandering, ecologische voetafdruk bespreekbaar maakt bij kinderen. Radio Oorwoud werd in 2012 ontwikkeld door WWF België en Hannelore Bedert en groeide na een eerste cd uit tot een theatervoorstelling en concertformule. Achtergrondinformatie bij de liedjes is te vinden op deze website en www.rangerclub.be.

Toen WWF en singer-songwriter Hannelore Bedert in 2012 rond de tafel gingen zitten om het project Radio Oorwoud uit de grond te stampen hadden we alleen maar kunnen hopen dat het zo’n succes zou worden. De CD, eerst uitsluitend bestemd voor lagere scholen, vond meteen de weg naar het grote publiek. Al snel volgden drukbezochte theatervoorstellingen en tientallen prettig gestoorde concerten. Van de eerste CDcd werden ondertussen meer dan 11.000 exemplaren verspreid, het equivalent van een gouden plaat.

En het stopte niet: in september 2014 volgde er met ‘Radio des Bois’ een Franstalige tegenhanger. Deze werd meteen opgepikt door RTBF (promoclip RTBF) en maakt momenteel furore in het zuiden van het land. In 2015 volgde CD 2 ’t Is Altijd wat in mijn habitat’ met uitverkochte shows in AB en De Roma.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over