Na een fantastisch 2015 heeft Netsky het nieuwe jaar ook weer met stijl ingezet. Toen hij vorige maand zijn nieuwe single Work It Out voorstelde sloeg deze in als een bom.

Voor de video van deze single heeft Netsky de handen in mekaar geslaan met Powster, een team dat bekend staat voor hun interactieve en innovatieve videotechnologie, en het videoplatform Vevo, om zo samen voor een interactieve beleving te zorgen voor de video van Work It Out.

Deze nieuwe techniek, controleerbare video technologie, maakt het voor de kijkers mogelijk om in real time de beelden te manipuleren en zo de eerste interactieve muziekvideo ter wereld te controleren.

Maak je klaar om in je scherm te kruipen en de beelden met je vinger, je muis of zelfs je smartphone te beïnvloeden! De immersieve beleving gebeurt direct in je browser terwijl jij, de kijker, de kracht van telekinese krijgt en zo de mogelijkheid hebt om objecten in de video te manipuleren met je magische krachten.

De hele video is een trip door een wereld waar animatie, live actie en interactiviteit samengebracht worden. De personages in de video hebben geanimeerde hoofden en gezichten, die live opgenomen zijn met acteurs door een gelijkaardige technologie te gebruiken als SnapChat's gezichtstracking. Dit alles geeft de video een heel unieke visuele stijl.

Over Netsky:

Als sinds hij in 2009 als jonge belg op het legendarische Britse platenlabel Hospital Records tekende in 2009 is Netsky onderweg naar de top. Zijn beruchte debuutalbum zette de jonge Antwerpse producer op de kaart als een van de meest getalendeerde en meest besproken artiesten in de elektronische muziek. Met zijn laatste album '2', dat van 2012 dateert, veroverde hij meteen de #1 positie in de charts en scoorde hitsingles als Come Alive, Love Has Gone en We Can Only Live Today (Puppy).

In 2014 scoorde hij nog een #1 met het nummer Running Low met de vocalen van Beth Ditto en vorig jaar volgde de zomerhit Rio, het nummer dat ook de soundtrack zou worden van de Belgische Olympische Campagne waar Netsky de muzikale ambassadeur voor is. Netsky's werk werd eind vorig jaar ook bekroond met de Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek, dewelke hij tijdens Music For Life mocht ontvangen uit de handen van Minister Sven Gatz. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat deze prijs uitgereikt werd aan een artiest uit de elektronische muziek, ook is Netsky de jongste laureaat die deze prijs al mocht ontvangen.

Netsky geniet ook van een ijzersterke live reputatie. Zijn live show werd in 2012 voorgesteld in de Londonse Brixton Academy en maakte ons kort daarna zijn debuut in een uitverkochte dubbeluitvoering in de Ancienne Belgique. De show blijft steeds de grenzen verleggen van hoe zijn muziek geproduceerd en live ervaren wordt. In de steeds vernieuwende show omringt Netsky zich met een volwaardige liveband en straffe visuals.

Met deze show speelde de band al meerdere uitverkochte tours doorheen Europa, de Verenigde Staten, Nieuw Zeeland en Australië en deed hij bij eerder ook al de Lotto Arena ontploffen. Ook op festivals als Glastonbury, Ultra Music Festival, Coachella, Rock Werchter en Pukkelpop maakte hij een blijvende indruk en 2013 sloot hij af door een arenatour doorheen het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen voor niemand minder dan Chase en Status. Zijn laatste optreden in eigen land dateert van Pukkelpop 2015, waar hij het hoofdpodium van het festival afsloot met een fenomenale show.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over