Marcel test daarnaast hoe sterk een liftkabel is en gaat rondneuzen in een dekenij

In de derde aflevering van Wonen.tv doet Marcel Vanthilt weer een spectaculaire test: hij probeert een stalen liftkabel te breken. Normaal gezien kan een liftkabel 750 kilogram aan, of acht personen. Hoe krijg je zo'n kabel kapot?

Marcel gaat ook op bezoek bij Jef in Meise, die onteigend zal worden. Veel informatie heeft Jef daar echter niet over gekregen. Marcel gaat op onderzoek uit en gaat ook mee met iemand van de afdeling Vastgoedtransacties op huisbezoek. En dat gebeurt tot zijn verbazing vanop afstand: "We gaan zeker niet uitstappen, gewoon raampje open en foto's nemen vanop afstand." Daarnaast trekt Marcel samen met Jef tot bij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts.

In de rubriek "Verbouwers" komt Jan stilaan bij het einde van zijn verbouwproject. Maar ook die laatste loodjes wegen nog zwaar, en vergen nog heel wat tijd, aanpassingsvermogen en geduld.

Marcel mag deze week rondsnuisteren in een prachtige dekenij in Lokeren, architectuurkenner Dag Boutsen bezoekt een topwoning van architectenbureau dmvA, en Katrien Vanderlinden demonstreert hoe je makkelijker een kader aan de muur hangt en hoe je een grote plank op je eentje draagt.

Wonen.tv: woensdag 1 februari om 20.40 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: