Studentenradio's bundelen krachten in Radio United

De radiowolven van Project Wolf breken uit hun radiostudio in de Hanswijkstraat en ruilen Villa32 vier dagen voor een tent en mobiele studio op Dour Festival. Samen met zeven andere studentenradio’s bundelen ze de krachten als Radio United en maken ze 40 uur live radio vanop de weide van dit grootste Waalse festival.

Voor de derde keer verenigen onafhankelijke (niet-commerciële) studentenradio’s en REC Medialabs zich om live festivalradio te maken vanop Dour Festival. Stoorzender, Quindo, Radio Scorpio, Urgent.fm, Villa Vota, XL Air en Chase en Project Wolf vormen samen van 17 t.e.m. 20 juli ‘Radio United’. Jongeren brengen vier dagen lang van 14u tot middernacht muziek, toffe interviews, sfeerverslagen, last-minute updates en straffe radio vanop de festivalweide. Ze staan garant voor 10u radio per dag, meteen de meest complete Vlaamse coverage van het beste en grootste Waalse festival. Het REC radiocentrum leidt alles in goede banen.

Marc Steens van Dour Festival: "Elk jaar kregen we op Dour enthousiaste teams van verschillende medialabs over de vloer. Vaak hadden ze een beperkte armslag. Live-uitzendingen waren bijvoorbeeld niet aan de orde. Daarom kwamen we met het voorstel om de krachten te bundelen in Radio United."

Het enthousiasme van de de homo turisticus

Ook de jongeren van de radiopoot van Project Wolf, het Mechelse mediaplatform voor jongeren, zijn van de partij. Woensdag trokken vier wolven de deur van de radiostudio in Villa32 achter zicht dicht om af te reizen naar Dour. Eline Banken is een van hen: “Hoe kijk ik er naar uit? Ken je de homo turisticus uit de Ideale Wereld? Moest mijn Gents even goed zijn, zag je geen verschil tussen ons. Beiden even enthousiast! Ik sta er zelf nog steeds van versteld hoe ik al kan radio maken. Al prutsend en proberend maak ik iets auditief dat gedefinieerd kan worden als 'radio'-..achtig, maar ik doe het o zo graag. Dit is een geweldige kans om te mogen doen. Onze studio is bijlange niet zo professioneel als bij andere nationale radiostations, maar de passie die hier hangt is ongelooflijk!”

Greet Geypen, schepen van Jeugd: “Ondertussen hebben al heel wat jongeren uit Mechelen de weg gevonden naar Project Wolf. De radiopoot heeft het meeste succes met een 40-tal medewerkers. Zij maken samen zes vaste radioshows, en daar komen er na de zomer wellicht nog enkele bij. In totaal kent Project Wolf al zo’n 80 leden. Deze zomer zullen alle poten van de Wolf nauw samenwerken om de Mechelse events in beeld en geluid vast te leggen. Project Wolf stimuleert op een positieve manier. De jongeren leren al doende, worden professioneel begeleid maar tegelijk heel vrij gelaten, leren engagement aangaan, en maken dikwijls vrienden met dezelfde interesses. En voor wie een carrière in de mediawereld ambieert, kan Project Wolf wie weet vroeg of laat een springplank zijn.”

Sluit je aan bij de Mechelse wolvenroedel

Willem Beeck is jeugdconsulent en coördinator van Project Wolf en juicht Radio United toe. “Dit initiatief laat jongeren toe om op een leuke manier in het veld expertise op te doen en hun ervaringen uit te wisselen met andere leeftijdsgenoten met dezelfde passie. En wie beter dan de jongeren zelf kunnen weten wat het publiek smaakt? Fijn dat Dour deze jonge radiomakers een kans geeft! Jongeren tussen 16 en 26 jaar kunnen trouwens altijd aansluiten bij Project Wolf. Kriebelt het bij jou om zelf media te maken? Word dan ook een wolf en leer radio, video, magazines en/of fotoreportages in mekaar boksen. Onze wolvenroedel is één grote familie.”

Volg het jong radiotalent online www.projectwolf.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over