Het Australische Wolfmother is ontstaan in 2000 en bracht in 2005 hun gelijknamige debuutalbum uit waarvan de hits “Woman” en “Joker and the Thief” afkomstig zijn. Na enkele wissels binnen de band, met als constante frontman Andrew Stockdale, bracht de band begin dit jaar als trio hun vierde album “Victorious” uit. Vanavond zullen we, in een uitverkocht 013, ongetwijfeld kennis maken met nummers uit dit nieuwe album.

De band die het publiek mag opwarmen is het Amerikaanse Electric Citizen. Het is een female-fronted rock band uit Cincinnati, Ohio. Wanneer de band het podium opkomt, beginnen ze niet meteen te spelen, maar stelt de zangeres de band eerst even voor aan het publiek. De zangeres heeft er duidelijk zin in en gaat er volledig voor. Het publiek lijkt hun muziek zeker te smaken.

Nadat het podium in gereedheid is gebracht verschijnen de 3 mannen van Wolfmother op het podium. Het 1e nummer wordt meteen ingezet en blijkt de titelsong van hun nieuwe album te zijn: “Victorious”. Het publiek is meteen enthousiast en er wordt zelfs luid meegezongen. De sfeer lijkt dus onmiddelijk goed te zitten.

Het derde nummer dat ze brengen, “Woman”, is een hit van hun eerste album en blijkt vanaf de 1e noot een schot in de roos te zijn. De zaal gaat meteen uit zijn dak en er wordt ook stevig gedanst en hevig meegezongen. Een daverend applaus kon dan ook niet uitblijven. Dat het publiek zijn dansschoenen had aangetrokken, bleek ook tijdens het verdere verloop van het optreden.

De bandleden zijn niet veel van zeg en laten vooral de muziek voor zich spreken. Maar af en toe neemt de zanger kort het woord. Dit gebeurde bijvoorbeeld tijdens het nummer “White Unicorn”. Halverwege is er een soort van rustpunt in het nummer. Op dit punt spreekt Andrew de zaal kort toe en stelt hij ook de bandleden aan hen voor.

Wolfmother beschikt duidelijk over hevige fans die genieten om mee te springen/dansen en zingen. Maar die duidelijk ook het nieuwe album kopen. Want nieuwe nummers op de setlist zoals “Gypsy Caravan” en “Pretty Peggy” worden even luid meegezongen als nummers van de voorgaande albums.

Als ze aan het einde van hun set van het podium verdwijnen, klinkt er een oorverdovend verzoek om nog enkele nummers te horen. De heren verschijnen snel terug op het podium en hebben hun grootste hit “Joker and the Thief” tot laatst bewaart om er uit te gaan met een knal. Voor wie zin heeft gekregen hen ook eens aan het werk te zien, krijgt deze zomer de mogelijkheid op Pukkelpop. Zeker doen als je de kans ziet!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Wolfmother
Meer over