Daarnaast bericht hij ook over zijn verhuis uit Gent in zijn 'Brieven uit Brussel'

Rapper maar evenzeer dichter of schrijver 'Froze’ ( aka Fritz Tavernier) brengt - na een verhuis van Gent naar Brussel en een sabbatical - nieuw muzikaal werk uit. Daarnaast heeft hij ook een reeks kortverhalen geschreven die hij via sociale media verspreidt onder de noemer (Video)Brieven uit Brussel'.

Enkele jaren geleden verliet de Gentenaar 'Froze' zijn geliefkoosde thuisstad en verhuisde naar Brussel, op zoek naar nieuwe inspiratie... Na het avontuur van De Nieuwe Lichting 2016 bracht hij de EP 'Desalniettemin' uit onder het Nederlandse label Top Notch, waardoor hij een trouwe fanbase opbouwde en werd getipt als één van de meest beloftevolle rappers in Vlaanderen.

Iedereen verwachtte dan ook een album, maar dat kwam er niet. Froze dwaalde door de straten van Brussel en liet de impressies van de grote stad op zich afkomen. Hij ontdekte dat hij deze ervaringen beter kon vertalen in verhalen, columns en gedichten. Vanuit deze nieuwe insteek begon hij te schrijven; liedjes over de stad die hij achter zich had gelaten en brieven over zijn avonturen in de metropool, of omgekeerd.

Er komt dus voorlopig geen album, maar men zich alvast verwachten aan een aantal singles in samenwerking met Sebastiaan Vandevoorde ('Moonlight Matters'), waarvan "Witte Wolke" de eerste is.

'Witte Wolke'

Waarover begin je spontaan te fantaseren als je je ogen sluit? Als je in het hoge gras ligt en je verbeelding de vrije loop laat? In de nagloed van de laatste zomerdagen schets Froze een beeld van zijn grootste dromen: al zijn vrienden aan een lange tafel, met wafels in de late namiddag en parelwitte wolken. Spelen op een groot festival, met een zwarte massa mensen voor het grote podium. En wie weet, ooit eens een boek schrijven.
Froze wordt op dit nummer bijgestaan door Joppe Tanghe ('ONS') op zowel gitaar als refrein. De zomerse productie werd verzorgd door Emile Ryckebush.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over