Loge10 Theaterproducties brengt de eerste dag van de Vlaamse televisie weer tot leven in het Fakkeltheater.

In 2023 is het exact 70 jaar geleden dat de eerste Vlaamse televisie-uitzending plaatsvond. Op 31 oktober 1953 was het zo ver. Iedereen die een televisietoestel bezat, zat samen met vrienden en buren gekluisterd aan de buis. Het hoogtepunt van de uitzending die avond was de opvoering van de bekende komedie 'Drie Dozijn Rode Rozen'.

Bij de acteurs, waaronder een piepjonge Paula Semer, hangt spanning, het is hun eerste televisieoptreden ooit. Hoe brengen zij de komedie 'Drie Dozijn Rode Rozen' tot een goed einde, volledig live op antenne!? Een grappige kijk achter en voor de schermen van wat een mijlpaal in de televisiegeschiedenis kan worden genoemd.

De voorstelling ‘Drie Dozijn Rode Rozen’ loopt van 9 maart tot en met 2 april 2023 in het Antwerpse Fakkeltheater. Op het podium staan topacteurs als Marc Stroobants, Daan Hugaert, Andrea Croonenberghs, Ann De Winne en Wouter Vermeiren. Tickets voor ‘Drie Dozijn Rode Rozen’ vind je via deze link: www.loge10.be of www.fakkeltheater.be

Over de komedie zélf

Het vuur tussen Marie-Louise en André is volledig gedoofd.
André werkt te hard en Marie-Louise mist avontuur en romantiek in haar leven.
Tot er drie dozijn rode rozen worden geleverd samen met een romantisch kaartje van een mysterieuze aanbidder...
Marie-Louise begint weg te dromen van een onbekende minnaar tot groot ongenoegen van André.

De komedie kan beginnen!

Bruno Van Heystraeten van Loge10 Theaterproducties: Het feit dat we in onze versie het stuk spelen maar ook alles laten zien wat errond gebeurde in de TV-studio destijds, maakt deze Drie Dozijn rode rozen heel uniek én grappig!”

PRAKTISCH
De voorstellingen lopen van 9 maart tem 2 april 2023
Rode Zaal Fakkeltheater, Antwerpen
Tickets kosten 26 euro en vind je via www.loge10.be en fakkeltheater.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: