Within Temptation brengt vandaag de nieuwe single 'Ritual' uit, als voorloper van hun nieuw album dat op 20 oktober verschijnt. Het verrukkelijke 'Ritual', zoals frontvrouw Sharon den Adel uitlegt, is een van de meest kinky nummers die de band ooit heeft geschreven en is volledig geïnspireerd door From Dusk Till Dawn. Deze iconische film van Quentin Tarantino gaat over een ogenschijnlijk normale roadtrip die uitmondt in een vampiermoordenaarsfeest. “Het is een leuk nummer over verleiding”, vertelt Sharon. “Het gaat over de vrouw die de macht overneemt in een door mannen gedomineerde wereld en haar eigen initiatief neemt.”

Beluister de single 'Ritual'

Nieuw album in oktober

Als weerspiegeling van de tumultueuze toestand van de wereld heeft de band voor hun nieuwste plaat 'Bleed Out' inspiratie gehaald uit gebeurtenissen zoals de moord op Mahsa Amini in Iran en de oorlog in Oekraïne. Maar de band geeft ook hoop mee als licht in de schaduw. 'Bleed Out' is het achtste studio album van Within Temptation en komt uit op 20 oktober. De grootste symfonische metalband van de Benelux - ze speelden deze zomer op de Lokerse Feesten en stonden al meermaals op Graspop en Rock Werchter - kondigt volgende week nóg groot nieuws aan!

Openhartig en overtuigd

'Bleed Out' betekent een gedurfde sprong voorwaarts voor de band. Van hedendaagse, keiharde djenty-riffs tot aanzwevende melodieën die hun symfonische roots laten zien, Within Temptation heeft een sonische reis gecreëerd die diverse muziekstijlen en tot nadenken stemmende thema's combineert. Dit is een album dat zowel episch als onverschrokken openhartig is, en nu meer dan ooit is dit een band die niet bang is om een ​​standpunt in te nemen over kwesties die zij belangrijk vinden. Within Temptation verkondigt met de vuist in de lucht hun morele overtuigingen en hun onbevreesde benadering van muziek.

Pre-order het album hier

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: