Lindsay was vooraf niet echt tot de favorieten gerekend maar iedereen hoopte in België op een stunt maar het mocht niet wezen. Na toch wel een puike prestatie werd onze Lindsay uiteindelijk eervol 10de met "Les rêves".

Spanje was als 1 van de topfavorieten aan de avond begonnen en na vorig jaar het songfestival gewonnen te hebben leken ze dit jaar opnieuw te gaan doen want ze stonden zeer lang aan de leiding. Maar uiteindelijk moeste ze ook hun meerdere herkenen in Wit rusland. De 10-jarige Kseniya Sitnik uit Wit-Rusland won verassend het Junior songfestival met "My vmeste" dat zoveel als "we zijn samen" betekend.

Wit rusland versloog favorieten als Denemarken, Spanje en Roemenië en Macedonie. Spanje werd 2de voor Noorwegen en Denemarken. Malta eindigde als laatste.

De TV show georganiseerd door één en RTBF verliep haast vlekkenloos op mogelijk een klein incidentje na tijdens de puntentelling. Dit was wel in schril contrast tot de voorrondes van junior eurosongfestival waar geregeld problemen optraden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: