Zondagavond was het de feestelijke première van de Winterrevue in Theater Elckerlyc. Het was al 10 jaar geleden dat er nog een revue show in Antwerpen speelden. Stany Crets nam de regie op zich en maakte er een vernieuwde versie 2.0 van. Revue is een toffe mengeling van Muziek en sketches. Voor de muziek werden echte kleppers als Udo, Ann Van den Broeck en Slongs Dievanongs boven gehaald. Voor de humor tussendoor zorgden dan weer Dirk Van Vooren, Britt Van der Borght en Patrick Onzia. Deze laatste zorgde niet alleen voor humor op de planken maar kon ook nog eens goed zingen. Twee vliegen in één klap!

Voor de special acts werden twee speciale gasten gevraagd. Namelijk Julia de showbizz-geit en Steven Delaere. Wat Julia juist komt doen kunnen we moeilijk uitleggen, het enige antwoord hierop is: ga naar de show kijken! Steven Delaere bekend van Belgium got's talent, kwam de show even spelen met zijn spectaculaire goocheltrucks. Hij gebruikte hier steevast het publiek voor. Niet altijd even vrijwillig, maar toch werkte iedereen netjes mee. Maar zondagavond bleek dat Steven niet alleen kon goochelen maar ook een heuse pianovirtuoos blijkt te zijn. Voor de muziek kregen ze hulp van de muziekband onder leiding van Erik Melaerts. Hij was niet het enige bekende gezicht dat een handje kwam toesteken... Ook Laurent Flament kwam helpen aan de winterrevue. Hij verzorgde de choreografie van de dansers die er telkens voor zorgde dat de show echt af was. Het ballet bleek niet enkel prachtig te kunnen dansen, ook de vocale ondersteuning werd goed door hen verzorgd.

Dirk Van Vooren was niet aan zijn eerste revue toe. Hij vormde tien jaar lang met Luc Caals een duo. Samen met hem blikte hij tijdens deze revue even terug. De ervaring was dan ook duidelijk te merken tijdens zijn acts. In het programma "Liefde voor Muziek" leerde we Slongs al een beetje kennen in een andere muziekstijl, maar wie had ooit gedacht dat we Slongs in een revue show zouden zien. Eens stijl die ver af ligt van de hare en die haar heel goed af bleek te gaan! Udo Mechels zorgden samen met Ann Van den Broeck voor de Kippenvel momentjes van de avond. Vooral het nummer dat Udo alleen aan de piano zong (en dit dan ook zelf speelde) waarop een prachtige choreografie van Laurent Flament werd gezet, maakte de zaal even stil.

Een hele knappe prestatie was ook de sketch waarin Britt, Dirk en Patrick zogezegd auditie deden voor so you think you can dance. Gezien geen van hun drie echt de paaldanskunsten onder de knie heeft, besloten ze hun paaldansact vanop de grond uit te voeren. Dit werd dan van bovenaf gefilmd en zo leek het alsof ze echt rond de paal dansten. De timing en de bewegingen waren tot in de puntjes perfect waardoor het echt leek. Het samenspel tussen hen drie op de grond moet niet eenvoudig geweest zijn, zeker niet omdat je niet kan zien hoe het bij de mensen overkomt. Maar elke keer weer leek de beweging perfect uit te komen. Echt een mooie prestatie van deze drie acteurs!

De revue zat vol met echte showmomenten, maar maakte op tijd en stond plaats voor een streep humor of ontroering. Een perfecte mix van alles wat je maar zien wil. De show spetterde als vuurwerk en dat was duidelijk te merken bij het publiek! Iedereen zong enthousiast mee, zwaaide en klapte, de ambiance zat er duidelijk in! Zelfs bij de muziekgenres was het voor elk wat wils. Kortom echt iets om als familie uitstap te doen! Uiteraard ook ideaal voor een avondje onder vrienden om nog eens lekker mee weg te dromen bij al die nostalgische nummers. Stany Crets heeft hier samen met de cast, het ballet, het orkest en de crew een uitmuntende prestatie neergezet die alleen maar kan toegejuicht worden. Het is de bedoeling dat de winterrevue een jaarlijkse traditie wordt in Theater Elckerlyc en daar kunnen we maar best op hopen! Het was zeker de moeite waard om te gaan zien! Weet je de komende weken dus niet echt wat doen? Heb je ook wel een beetje zin in wat feesttemming? Breng Theater Elckerlyc dan zeker eens een bezoekje. Een spetterende avond vol vuurwerk, ontroering en verstomming gegarandeerd!

Tickets zijn nog te verkrijgen tot en met 10 januari 2016. Allen daarheen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: