Peter Van de Veire laat vanaf maandag 3 augustus Het Rad dagelijks draaien op VIER, en krijgt daar bijzondere auditieve assistentie bij van zanger, acteur en presentator Wim Opbrouck. De komende vier weken draaien dagelijks drie kandidaten aan het iconische rad om woordpuzzels op te lossen en vooral om prachtige prijzen te winnen. Wim Opbrouck doet vanaf maandag De Winkel daveren van enthousiasme met zijn unieke interventies. Hij begeleidt de kandidaten op geheel eigen wijze door De Winkel én ontpopt zich tevens tot speelse plaaggeest van Peter en de kandidaten:

"Als kind al was ik in de ban van die onzichtbare stemmen in legendarische televisieshows uit de jaren zeventig en tachtig. Je hoorde ze wel, maar je zag ze niet. Zalig. Die stemmen lieten de woorden rollen als edelstenen wanneer ze de prijzenkast presenteerden. Precies omwille van dit ‘talige’ aspect heb ik meteen toegezegd om in de voetsporen te treden van deze illustere voorgangers zoals Pierre Van Ostade, ‘En Pierre, wat hebben zij gewonnen?!’ of dichter bij huis, meester Jo Van Backlé en de fenomenale Marc Huylebroeck."

De langslopende gameshow allertijden krijgt vanaf maandag een stevige update op VIER. Eentje zonder nineties-blingbling, maar wel met een nieuw rad, een nieuw logo, een nieuwe host, een premium prijzenwinkel, bekende letterzetters, een nieuwe begintune gemaakt door Regi Penxten en met nu ook de verdraaid verrassende tussenkomsten van Wim Opbrouck.

Het Rad, vanaf maandag 3 augustus van maandag tem donderdag om 21u20 op VIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: