O.a. Wim Opbrouck, Lucas Van den Eynde, Pip Pellens en Buddy Vedder maken deel uit van de stemmencast van de nieuwe animatiefilm DE ELFKINS – EEN KLEIN BAKFESTIJN, die op 9 december in de Belgische bioscopen te zien zal zijn.

Vlaams acteur en presentator Wim Opbrouck zal in DE ELFKINS - EEN KLEIN BAKFESTIJN te horen zijn als Theo, de norse maar bescheiden banketbakker. Theo is de meest getalenteerde bakker uit de buurt en wordt de eerste menselijke vriend van de Elfkin Helvi. Lucas Van den Eynde speelt de rol van Bruno, de competitieve en egoïstische broer van Theo. De broers kunnen het niet zo goed met elkaar vinden, maar Bruno hoopt als professioneel verkoper stiekem op een verzoening en samenwerking met zijn broer.

De Nederlandse actrice Pip Pellens speelt de rol van de vrolijke Helvi, die in de film na honderden jaren weer als eerste Elfkin de bovengrondse wereld gaat verkennen. Tussen de grote mensen gaat ze op zoek naar haar unieke Elfkin-talent én beleeft ze samen met haar vrienden Kipp en Butz grootse avonturen. Buddy Vedder en Trevor Reekers zullen de rollen van Kipp en Butz op zich nemen. Nadat Helvi vrienden wordt met de norse banketbakker Theo leert ze samen met de andere Elfkins een belangrijke les: er is niets beters dan anderen te helpen waar je maar kan.

Andere Nederlandse acteurs die deel uitmaken van de stemmencast zijn o.a. Marloes van den Heuvel, Jan Elbertse, Anneke Beukman en Frédérique Sluyterman van Loo.

DE ELFKINS – EEN KLEIN BAKFESTIJN is vanaf 9 december in de Belgische bioscopen te zien.

Wim Opbrouck is acteur, muzikant, televisiemaker, schrijver en tekenaar. De rode draad in Wims werk is de liefde voor taal, muziek, de kunst en het leven zelf want uiteindelijk zijn al die dingen volgens hem één. Zijn opleiding genoot hij aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Hij was twaalf jaar ensemblelid bij NTGent waar hij van 2010 tot 2015 ook artistiek directeur was. Op televisie was Wim o.a. te zien in IN DE GLORIA, HET EILAND WINDKRACHT 10 en IN VLAAMSE VELDEN. Verder presenteerde hij reeds drie seizoenen van het populaire bakprogramma BAKE OFF VLAANDEREN, waarvan momenteel de BAKE OFF @HOME-editie te zien is op VIER. Wim speelde ook in films zoals BOWLING BALLS, VENTOUX en COBAIN.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: