Joke Devynck vertelt als eerste welke drie boeken je moét gelezen hebben

Wim Oosterlinck lanceert vandaag een nieuwe podcast: ‘Drie boeken’. De naam vat meteen de rode draad samen: welke drie boeken moét je gelezen hebben? Die vraag stelt Wim Oosterlinck aan heel wat boekenliefhebbers, die zo hun ultieme drie favorieten delen. In de eerste aflevering laat Joke Devynck in haar ‘boekenkaarten’ kijken. Elke dinsdag komt er een nieuwe aflevering van de podcast online, die te beluisteren is via Spotify, via elke podcast- app op je smartphone en op wimoosterlinck.be

Wim Oosterlinck: “Wie mij een beetje kent, weet dat ik boeken verslind. En op een dag dacht ik: ik wil daar iets extra mee doen. Zo is het idee van de podcast beginnen borrelen. Wie van boeken houdt, leest er meestal heel veel, maar je onthoudt vaak een paar pareltjes die je altijd bijblijven. Daar wil ik naar op zoek gaan bij mijn gasten en vooral horen waarom die boeken voor hen zo speciaal zijn. De podcast is bedoeld voor boekenliefhebbers, voor mensen die graag lezen, net zoals ik. Ik wil heel graag mensen inspireren om te lezen en hen aanzetten om goede boeken te lezen.”

Eerste aflevering met Joke Devynck: “De naam van mijn dochter Tita komt rechtstreeks uit een boek”

De eerste aflevering van de podcast die vandaag, dinsdag 12 november, online staat is met actrice Joke Devynck. “Ach, ik ben al jaren grote fan van Joke. Ik hoef je dus niet te vertellen hoe blij ik was toen zij instemde met de podcast. Ik was razend benieuwd om te weten welke drie boeken Joke zou kiezen en of ik ze überhaupt al had gelezen. “Ik begin nu al te zweten omdat het zó moeilijk is om er slechts drie te kiezen” stuurde ze me, dus we hadden zeker stof genoeg om over te praten”, lacht Wim Oosterlinck.

Joke Devynck vertelt onder andere dat de naam van haar dochter Tita uit het boek ‘Tortilla’s en Rode Rozen’ van Laura Esquivel komt. Dat ze een grote boekenliefde heeft is duidelijk: “Het leukste is nog altijd: snuisteren in een boekenwinkel, een schat vinden en dan denken: ik heb die gevonden!”, vertelde Joke Devynck al lachend aan Wim. Welke drie boeken haar absolute favorieten zijn, ontdek je in de podcast.

Ook Natali Broods, Sylvia Van Driessche en Leen Dendievel doen mee

Elke dinsdag komt er een nieuwe aflevering online van de podcast. Wim Oosterlinck ontvangt heel wat uiteenlopende gasten: naast Joke Devynck, babbelt Wim onder andere met actrices Natali Broods en Leen Dendievel, journaliste en schrijfster Sylvia Van Driessche, schrijver Roderik Six, dichter en modern rederijker Stijn De Paepe, cellist Pieter Wispelwey, onderneemster Yasmien Naciri, presentator Chris Dusauchoit en acteur Peter De Graef. “De enige lijn die je kan trekken in de gasten die langskomen, is dat ze allemaal enorme boekenliefhebbers zijn en dat het mensen zijn die me elk op hun eigen manier enorm boeien”, licht Wim Oosterlinck toe.

De podcast ‘Drie boeken’ is te beluisteren via Spotify, via de podcast-app op je smartphone en op wimoosterlinck.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over