Willy Sommers toert al 5 jaar langs onze Vlaamse culturele centra met z’n programma ‘Het Erfgoed van…’, een programma dat na al die jaren nog steeds enorm aanslaat bij het publiek en waarvan het succes keer op keer bewijst dat de Vlaming het oude repertoire van Willy maar al te graag blijft omarmen.

Het aanhoudende succes van deze theatertour heeft Willy geprikkeld om op zoek te gaan naar ‘het erfgoed’ waarnaar hij zelf zou willen gaan luisteren en dat bracht hem uiteindelijk terug bij z’n eigen roots. Willy begon z’n carrière destijds bij The Yeats, een coverband die werd opgericht in 1969. De nieuwe wereld die voor de jonge Willy De Gieter openging tijdens dat eerste jaar op de podia heeft vanzelfsprekend een blijvende indruk nagelaten op de man. Toen Willy eerder vorig jaar begon na te denken over een nieuw album en een thema daarvoor was de link voor hem dan ook snel gelegd.

Willy ging opnieuw grasduinen in het coverrepertoire van The Yeats van het jaar 1969, dook met heel wat muzikale bagage uit 1969 en ideeën de studio in… en het resultaat werd een album vol nostalgische popmuziek! De ‘sultan van Pukkelpop’ wil er z’n jonge fans maar al te graag mee laten kennismaken met de popmuziek die dit jaar exact 50 jaar geleden uitgebracht werd en die destijds niet alleen op Willy een diepe indruk heeft gemaakt, maar ook de hele muziekindustrie blijvend heeft veranderd.

Naast de reeds verschenen single “Eeuwige Dromers” en de huidige single “Je Brengt Me Van De Wijs” herbergt het nieuwe album nog 10 pareltjes, magnifiek geproduced door Hans Francken (o.a. Clouseau) en allemaal opgenomen in grote muzikale bezetting. Op “Zigzag” zingt Willy samen met de enige echte Helmut Lotti, Willy wist ook de bekende componist/toetsenist André Brasseur te strikken voor een virtuoze begeleiding op Hammond op “’t Seizoen Van De Liefde”.

Sommers Of ‘69” verschijnt op vrijdag 23 augustus a.s. in de rekken en zal uiteraard ook beschikbaar zijn op de courante download- & streamingplatforms.

Op 4 januari 2020 concerteert Willy Sommers in Kursaal Oostende met een heus Nieuwjaarsconcert, onder begeleiding van het Golden Symphonic Orchestra. Hij zal er tevens z'n nieuwe album in symfonische bezetting brengen. Tickets zijn te koop via www.ticketmaster.be, www.fnactickets.be en in alle FNAC-filialen in België.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over