‘Het erfgoed van Willy Sommers’ komt vandaag op 1 binnen in zowel de Vlaamse als de Belgische Ultratop Album Charts. Een unicum voor één van Vlaanderens populairste artiesten, die net dit jaar exact 45 jaar op de planken staat want Sommers stond nooit eerder helemaal bovenaan de top van de Ultratop charts.

Willy is meteen ook de eerste Vlaamse artiest waarmee Universal Music Belgium en Top Act Music het concept van een ‘soundbook’ in de markt zetten. Het ‘soundbook’ is een rijk geïllustreerd boek dat tevens 2 cd’s bevat. Het eerste schijfje bevat tal van klassiekers van Willy uit de jaren 1971-1981 (de erfgoedperiode) en op disc 2 staan zijn grootste hits uit de periode daarna tot op heden verzameld

“Ik ben ontzettend blij en fier” laat Willy in een eerste reactie weten. “Na 45 jaar in het vak is mijn ambitie nog even groot als in mijn begindagen en dit fantastische resultaat stimuleert mij alleen maar om nog jaren met dezelfde ‘drive’ door te gaan.”

Met “Het erfgoed van Willy Sommers” scoort het lokale label van Universal Music Belgium, Top Act Music, zijn 3de nummer 1 album in de Ultratop charts van 2016. Eerder dit jaar kwamen ook al Dana Winner met “Puur” en Christoff met ‘Hou me vast” op de 1ste plaats van de Ultratop album charts binnen.

“Het succes van de nieuwste release van Willy bewijst nog maar eens dat er in Vlaanderen nog altijd een groot publiek is voor goede populaire muziek van eigen bodem”, zegt Gino Moerman, labelmanager van Top Act Music. “Dit jaar werden de album van Will Tura, Dana Winner en Christoff al moeiteloos goud. We zijn er met ons team dan ook trots op dat we onze eigen artiesten volop kunnen steunen en hun muzikale plannen in de beste omstandigheden mogen begeleiden”.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over