'Kom Je Ontvoeren Vannacht' is een samenwerking met Steven H, vergezeld door een video geregisseerd door Jonas Govaerts

Willy Organ gooide in 2019 zeker 14 singles online, telkens voorzien van zelf gebricoleerde videoclips. Het leverde hem een instant cult-status op, tientallen optredens in het Vlaamse clubcircuit en de geuzentitel "enfant terrible van het Vlaamse levenslied". Toen corona roet in het eten kwam gooien besloot hij alsnog het debuutalbum 'Jonge Plant' met de hitsingle 'Faalangst' op de wereld los te laten, om vervolgens heel de zomer lang elke pop-up bar en coronaproof-initiatief tussen Dranouter en Genk onveilig te maken met zijn aanstekelijke beats en hartverscheurende teksten. Eind september cureerde Willy Organ nog 'Niet Om Te Zien', een bonte avond waarbij het levenslied de 21ste eeuw werd binnengesleurd in een tweemaal uitverkochte theaterzaal van Kunstencentrum Vooruit. Daar social distancing hem nauw aan het hart lag vloog hij zowaar langs een kabel naar de nok van het gebouw teneinde zeker niemand te besmetten!

'Kom Je Ontvoeren Vannacht', de nieuwe single van Willy Organ (ft. Steven H), lijkt wel een hedendaags Nederlandstalig antwoord op ‘Diane’ van Therapy? Het lied gaat over een ontvoerder die spijt krijgt van zijn daden. Steven H treedt op als antagonist, als ‘extern geweten’, als personage die de misdaad probeert te voorkomen. Het nummer leidt naar een dub-outro waarbij de wroeging verinnerlijkt geraakt bij het hoofdpersonage, als een stem in zijn hoofd die zich herhaalt: “Doet da ni”. Willy Organ’s meest ‘conceptuele’ werkstuk tot nu toe inspireerde de befaamde horror-regisseur Jonas Govaertsom dit scenario van een videoclip te voorzien. Die video ging net in première bij Humo en kan je hieronder bekijken.

Het eindresultaat voelt aan als een kruising tussen groteske B-horror en een aflevering van Familie uit begin jaren 90. Geeft Willy Organ hier op een metaforische wijze kritiek op de toxische, geprivilegieerde positie van de man in onze maatschappij? Of is hij slechts een gewetenloze ploert die ontvoering en geweld normaliseert?

Aan de gevoelige luisteraar om zelf een oordeel te vellen. 'Kom Je Ontvoeren Vannacht' is nu uit.

Luister naar 'Kom Je Ontvoeren Vannacht'

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over