Peter Minnebo

Will Tura, onze keizer van het Vlaamse lied, was woensdag 20 januari te gast in de historische gotische zaal van het Brussels stadhuis voor een dubbelact.

Hij woont al jaren in Brussel en kreeg de onderscheiding van Brussels Ketje, en dit in aanwezigheid van eerste schepen Alain Courtois,inclusief het college van burgemeester en schepenen. Een nieuwe titel die vanaf heden jaarlijks zal worden uitgereikt. Will is de eerste in de rij die hem mocht ontvangen, omringd door zijn naaste familie en fans.

Een nieuwe eretitel, maar ook een nieuw album” Klein Geluk “, volgens ingewijden een pareltje. Het verjaardagsconcert in Veurne was zeker niet zijn laatste wapenfeit. Tachtig concerten per jaar zal hij niet meer aandoen, maar voor 2016 zijn er toch al een tiental ingepland. Tura kreeg het eerste album aangereikt uit handen van Philippe Geubels, die zich als grote fan outte. Comediaanse one-liners dus nooit ver weg, in perfecte co-presentatie met schoonzoon Luk Alloo.

Een album met veel eigen werk in verschillende genres , eigen aan Will. “Muziek is veel te mooi om je tot één genre te beperken”,aldus Tura zelf." Jazz, rock, croonermuziek, country, chanson... ik heb me volledig uitgeleefd.”

Het full album omvat een bonus voor de vele fans,een dvd van het volledige verjaardagsconcert te Veurne in Augustus. Een drukke week trouwens voor de 75 jarige zanger, dat zal worden afgesloten met een “ Lifetime Achievement Award” tijdens de MIA’s .

TRACKLIST

  1. Viva La Vida
  2. Waarom Sta Je Stil
  3. Route 66
  4. Valentijn
  5. Klein Geluk
  6. Als ik Ooit Voor Jouw Deur Zou Staan
  7. Blijf Bij Mij
  8. I Love Rock “n Roll
  9. Niemand Doet Mij Zo Goed
  10. Reis Naar De Sterren
  11. Als Je Iets Doet, Doe Het Goed
  12. Wat Een Vader Geven Kan

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: