Vele Vlaamse artiesten treden op onder het motto muzikaal in eigen taal

Het elfdaagse ‘feestival’ ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag wordt maandag 11 juli afgesloten met het spetterende Vlaanderen Feest-concert. Vanaf 21.10 uur zijn verschillende Vlaamse artiesten op het podium op de Grote Markt in Antwerpen te zien. Het belooft een onvergetelijke avond te worden, met onder andere optredens van Raymond van het Groenewoud, K3, en een uniek duet met Will Tura en Gert Verhulst.

Verrassende combinaties

Op een avond als deze kan Will Tura niet ontbreken. Hij stelt zijn single Route 66 voor en helpt de droom verwezenlijken van niemand minder dan Gert Verhulst, die voor het eerst samen mag zingen met de keizer van het Vlaamse lied.

Ook Raymond van het Groenewoud gaat een duet aan: hij blaast samen met Slongs Dievanongs wat stof af van de oerklassieker Vlaanderen Boven.

Willy Sommers mag nog een keer diep in de ogen van Wendy Van Wanten kijken, en Dana Winner brengt samen met Niels Destadsbader een prachtige versie van Lichtjes van de Schelde.

De rappers van K.I.A. bundelen de krachten met Ian Thomas voor een verrassende versie vanZaterdag, en ook Laura Lynn en Kürt Rogiers hebben de handen ineen geslagen.

Zomerse temperaturen met K3 en Christoff

Naast speciale combinaties zijn er ook genoeg vertrouwde gezichten te zien. K3 zingt hun nieuwe hit Ushuaia, en Stan Van Samang komt zich in de koekenstad al warmdraaien voor zijn reeks najaarsconcerten in het Sportpaleis.

De zomerse temperatuur op de Grote Markt zal nog verder worden opgevoerd door Christoff,Pieter Embrechts, een waanzinnige medley van De Romeo’s. De presentatie is in handen van Peter Van De Veire.

Vlaanderen Feest: maandag 11 juli vanaf 21.10 uur live op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: