In de vierde aflevering van het programma Wild van Dieren staat Staf Coppens en zijn team weer klaar om hun passie voor dieren over te brengen naar de Vlaamse gezinnen. Dat doen ze door de beestjes die we dagelijks aantreffen van een andere kant te laten zien, maar ook door op zoek te gaan naar de minder gekende exemplaren. Staf wil namelijk samen met bioloog Joeri Cortens het Belgische ‘monster van Lochness’ vangen, een vis van meer dan twee meter die volgens sommige vissers in onze wateren zwemt.

Op zoek naar gekende wilde dieren ...
Vogelspecialist Geert Beckers en alternatieve safarist Koen Kohlbacker tonen wilde dieren die we wellicht allen kennen, maar waarvan we misschien niet wisten dat ze ook in ons eigen land en zelfs in een drukke stad leven. Zo laat Geert de kijker zien dat er arenden zijn in België, terwijl Koen toont dat er best veel wilde dieren leven in onze druk bevolkte hoofdstad Brussel. Bioloog-fotograaf Frank Resseler tracht dan weer een aantal gekende insecten van hun ‘slechte imago’ af te helpen door ze van een andere kant in beeld te brengen. Hij filmt een waar insectenspektakel in het zand met in de hoofdrollen de bij, de mier en de libelle.

Maar ook naar minder gekende exemplaren
Na zich twee weken te verdiepen in vliegende wilde dieren, gooit Staf Coppens het deze week over een andere boeg. Samen met bioloog Joeri Cortens van Natuurpunt zoekt hij naar het grote Monster van Lochness in onze Belgische rivieren: de meerval. Volgens Joeri en vele professionele vissers zwemt deze vis wel in onze wateren, maar een exemplaar van meer dan twee meter werd amper daadwerkelijk gespot. Sommige vissers zijn er wel van overtuigd dat in ons kleine land zulke grote meervallen zwemmen, iets wat Staf en Joeri willen nagaan in een poging er één te vangen.

Een interessante zoektocht is ook die van zeebiologe Marlien Schaeck. Zij trekt naar de Nederlandse Oosterschelde, waar een nieuwe diersoort is ontdekt. Het nieuwe waterdier is de paarse waaier, afkomstig uit een ander werelddeel en tot voor kort nog totaal onbekend voor de wetenschap. Marlien wil het diertje met haar eigen ogen zien en er de kijker nog meer informatie over meegeven.

Wild van dieren vanavond om 19.45 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: