Begin juli namen vier moedige koppels hun intrek in een extreem bouwvallige voormalige zeepfabriek. In zeventig dagen tijd presteerden zij het nagenoeg onmogelijke: een casco ruimte van 120m² renoveren tot een hypermoderne loft.

Na tien onvergetelijke verbouwweken is het zover. Vanavond, in de extra lange finale aflevering wordt eindelijk bekend wie na weken zwoegen en afzien erin slaagt zijn loft met meerwaarde te verkopen en zich zo het winnende koppel van The Block Falconplein mag noemen.

Maar voor het zover is opent de Block zijn deuren voor het grote publiek. Ondanks het druilerige weer zakken opnieuw duizenden fans af om de realisaties van de koppels met eigen ogen te kunnen aanschouwen tijdens de grote Open Block dag. Voor Nathalie & Werner, Dieter &Filip, Gita & Christophe en Robyn & Line wordt het een vermoeiende maar zeer ego-strelende dag. De vele complimenten en bewonderende blikken doen het harde werk van de afgelopen maanden al snel vergeten.

Voor de betrokken makelaars komt het er op aan om tussen de vele kijklustigen ook de echte kooplustigen te ontwaren. Zij waren de afgelopen weken al druk in de weer met geïnteresseerde kopers en doen nu hun uiterste best om zoveel mogelijk biedingen te verzamelen.

Exact drie dagen later zetelt de gerechtsdeurwaarder in de winnende bureau-ruimte van Robyn & Line om alle biedingen onder gesloten enveloppe te ontvangen. Hij plaatst de interessantste biedingen voor elke loft in vier verzegelde kistjes.

Wanneer Hans en Hanne in aanwezigheid van de koppels de kistjes openen is de spanning onhoudbaar. Wie krijgt loon naar werken en wie niet? De finale van The Block is een thriller van formaat. De spanning is te snijden, emoties lopen hoog op. Verzilveren Gita en Christophe hun favorietenrol? Kunnen Dieter en Filip verrassen? Hoe vergaat het invallers Robyn en Line die er stevig tegenaan gegaan zijn? En kunnen schilder Werner en flapuit Nathalie vertrouwen op hun vakmanschap?

Welke koppels halen hun richtprijs? Wie realiseert de grootste meerwaarde en rijft de extra 25.000€ binnen? Welk koppel wordt de winnaar van The Block Falconplein? Is dat Gita en Christophe, Line en Robyn, Dieter en Filip of Nathalie en Werner?

Dat zie je vanavond om 21.10 uur op VT4

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: