Tien weken lang offerden tien bekende dansleken hun kostbare vrije tijd op om op vrijdagavond te kunnen stralen op de dansvloer. Week na week gaven ze het beste van zichzelf en smeten ze zich vol overgave in het avontuur. In de spannende halve finale viel het doek voor Lucas Van den Eynde en plaatsten Eline De Munck en Kevin Van der Perren zich verdiend voor de finale. Eén man, één vrouw: wie haalt op vrijdag 11 januari 2013 zijn slag thuis in de ultieme finale van Sterren op de Dansvloer?

Vorige week zagen gemiddeld 838.131 kijkers – goed voor een marktaandeel van 25,9% (VVA 18-54, alle cijfers live +5) – hoe Lucas Van den Eynde de bronzen medaille opstreek. Geen finaleplaats voor Leila Akcelik dus, die de voorbije twee seizoenen de overwinning op haar naam mocht schrijven met Anthony Arandia en Louis Talpe. Treedt Kevin Van der Perren nu vrijdag 11 januari 2013 in hun voetsporen of wordt na Dina Tersago eindelijk nog eens een vrouw queen of the dancefloor?

Feit is dat zowel Kevin als Eline aanstaande vrijdag nog een laatste keer alles uit de kast haalt. Dat doen ze in maar liefst vier dansperformances. Het duo opent de show samen op de hit Don’t Stop me Now van Queen, en krijgt daarnaast de kans om hun favoriete dans van het afgelopen seizoen nog eens over te doen. Kevin en Charissa kozen voor hun quickstep op Rolling in the Deep van Adele, Eline en Arman brengen hun stomende samba op Hey Mama van The Black Eyed Peas. Ook de jury kiest vrijdag haar favoriete dans. Voor Kevin is dat de paso doble op It’s My Life van Bon Jovi, voor Eline de slowfox op het sprookjesachtige Somewhere Over the Rainbow van Judy Garland.

Tijdens de laatste dans die Kevin en Eline brengen gaat het dak er nog een laatste keer helemaal af. De freestyle kent namelijk geen regels en geen grenzen. Een energieke feestchoreografie, een mix van verschillende danssoorten, spectaculaire lifts: alles kan en alles mag. Voor Eline en Kevin dé ideale kans om het showgehalte van hun dans naar het hoogste niveau te drijven. En dat doen ze dan ook. Eline haalt haar beste hip hop moves boven op het toepasselijke Run the World (Girls) van Beyonce en laat zo zien dat ze werkelijk elke dans aandurft. Maar hoe zit het met de ‘swagger’ van Arman Eranosjan? Kevin speelt in zijn freestyledans dan weer met vuur, en dat mag gerust letterlijk genomen worden. Samen met Charissa werkte hij aan een choreografie op Last Dance van Donna Summer die onmiskenbaar zijn stempel draagt.

Finalisten Eline en Kevin zijn vast en zeker niet de enigen die gespannen aan de finale liveshow zullen beginnen. Kürt Rogiers geeft na wekenlang aandringen van Francesca Vanthielen eindelijk toe aan de smeekbedes van zijn co-presentatrice. Vrijdag worden zijn dansschoenen namelijk uit de kast gehaald voor hun langverwachte dans. Een dans waar het koppel al wekenlang aan zwoegt en zweet. Francesca en Kürt brengen vrijdag een American smooth op Haven’t Met You Yet van Michael Buble, op een choreografie van Wim Gevaert. Als kers op de taart mogen ook de acht eerder afgevallen dansers hun allerlaatste passen zetten op de dansvloer in Lint. Ze brengen een fragment uit hun favoriete dans uit de wedstrijd. En dan is er nog Davy Brocatus. Welke vestimentaire verrassing heeft hij in petto voor de kijker? Het mag duidelijk zijn: Sterren op de Dansvloer is vrijdag toe aan een apotheose om U tegen te zeggen.

Sterren op de dansvloer vanavond om 20.30 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: