Kan 23-jarige Kortrijkzane het record evenaren?

“Hoeveel afleveringen kan Saar nog winnen?” Het is de vraag die de trouwe kijkers van Blokken al anderhalve week in de ban houdt in dit twintigste seizoen van het populaire spelprogramma. Als Saar op dinsdag 17 september de finale wint, gaat ze naar haar tiende aflevering en evenaart ze zo het record van Bart De Coster.

De 23-jarige Saar Bossuyt uit Kortrijk is bezig aan een imposante zegereeks in Blokken. Ze won op maandag 16 september haar achtste aflevering op rij. In de finale wist ze al na één vraag met de tip ‘kerk’ het woord ‘priester’ te raden.

Dinsdag treedt ze dus voor de negende keer aan in de quizarena van Ben Crabbé. Met wat ze de afgelopen afleveringen liet zien, lijkt Saar vastberaden op koers om het vier jaar oude record van Bart De Coster van de tabellen te vegen.

In 2009 slaagde Bart De Coster uit Sint-Katelijne- Waver erin maar liefst tien deelnames af te dwingen in Blokken. In zijn tiende finale struikelde hij over het woord. Een unieke prestatie waarmee De Coster nog altijd absoluut recordhouder is.

Blijft de zegereeks van Saar Bossuyt duren? De kijkers zien het dinsdagavond om 18.30 u. in Blokken.

De magische grens van 10 deelnames
Sinds vijf seizoenen kan een kandidaat onbeperkt terugkeren in Blokken, zolang hij of zij de finale haalt en het woord raadt.

Tot nu toe slaagden slechts twee kandidaten er in om de kaap van tien deelnames te ronden: Filip Van Herreweghen en huidig recordhouder Bart De Coster. Van Herreweghen haalde in zijn tiende aflevering de finale niet. De Coster slaagde er wel in een tiende finale te spelen, maar het lukte hem toen niet het woord ‘scalpel’ te vinden. Het record van Bart De Coster houdt al vier jaar stand.

Kan Saar het record evenaren in Blokken? op dinsdag 17 september om 18.30 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: