Op zaterdagavond 1 december kennen we niet alleen de winnaar van de vijfde editie van de Nekka-wedstrijd, die avond reiken Nekka vzw en de verzamelde Vlaamse folkclubs ook de prijs uit van de “Vlaamse Klei”. Met deze prijs van de Vlaamse Klei gaan Nekka vzw en de folkclubs samen met hun publiek op zoek naar de beste promotor van het Nederlandstalige lied, naar de instantie / festival / concertorganisator / media-kanaal / producent die het Nederlandstalige lied alle kansen geeft en geen moeite ongetroost laat om Nederlandstalige artiesten en hun muziek een volwaardig forum te geven.

Aan deze prijs zijn geen financiële of materiële beloningen verbonden. Het is wel een zeer gemeende blijk van waardering en een oproep om nog vele jaren dezelfde ingeslagen weg te blijven volgen.

Hoe stemmen?
Surf naar www.nekka.be , klik rechts op het logo van Vlaamse Klei en maak uw keuze uit de vijf genomineerden. Onderaan de pagina kan u uw stem uitbrengen. Stemmen kan nog tot en met vrijag 30 november. Uw stem is voor belangrijk. Kies mee voor de genomineerde die volgens u het beste de Nederlandstalige muziek blijvend in de aandacht houdt.

Genomineerde Zo is er maar één
Muziekprogramma op één dat op een moderne manier grasduint in het rijke Nederlandstalige muzikale erfgoed en vele liedjes opnieuw tot bij het grote publiek brengt.

Genomineerde Viva Vlaanderen
Programma op Radio 2 dat voortdurend aandacht besteed aan Nederlandstalige artiesten en dat voor vele van deze artiesten een tweede thuis is geworden.

Genomineerde Boterhammen in het park
Zeer specifiek meerdaagse muzikaal gebeuren in hartje Brussel dat bekende Nederlandstalige artiesten combineert met nieuw Nederlandstalig talent en een jaarlijkse barometer is van het betere Nederlandstalige lied.

Genomineerde De Kleine Avonden
Zeer gedurfd muziekproject van Broedbloeders vzw waarin nieuw Nederlandstalig talent uitgebreid begeleid wordt door ervaren artiesten om nadien zeer mooie podiumkansen te krijgen in culturele centra

Genomineerde De Lage Landen
Onderwijsproject van Compagnie Maandacht met o.a. Lenny Maes en Wigbert voor het secundair onderwijs waarin het Nederlandstalige lied op een aparte manier gebracht wordt. Er worden teksten uitgediept en nader verklaard, de poëzie achter de nummers wordt toegelicht en het proces van idee tot Nederlandstalig liedje wordt op ludieke wijze aan de man gebracht.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: