De voorbije week zagen gemiddeld 829.465 Vlamingen (live +3, goed voor een marktaandeel van 29,7 % op VVA 18-54) dat er in Boer zkt Vrouw gewerkt werd dat het een lieve lust was. De inzet is immers hoog: nog enkele dagen langer op de boerderij mogen blijven in een poging het hart van die ene boer of boerin, te veroveren. Op de erven van Peter-Jan, Ruben en Nathalie moeten er nog moeilijke keuzes gemaakt worden in de zevende aflevering van Boer zkt Vrouw op maandag 6 oktober 2014.

Bij Peter-Jan had Sylvia van bij de speeddate een streepje voor. Maar Ellen bleek nergens bang van te zijn en wist van aanpakken bij het werk op de boerderij. Liesbeth slaagde er de vorige keer dan weer in om de tijd die ze voor haar kleuterklas moest doorbrengen, toch weer in te halen. En zo wordt het er niet makkelijker op als je moet beslissen terwijl je tegen de klok het gras moet inkuilen, met drie nog niet zo ervaren boerinnen achter het tractorstuur. En dan is er nog een koe die elk moment kan kalven. Wat ze dan ook doet… luttele ogenblikken na het keuzemoment. Terwijl één jongedame met tranen in de ogen haar koffers pakt, zijn de twee blijvers voor de eerste keer in hun leven getuige van de geboorte van een kalfje.

Ruben wil de twee meisjes die hij kiest ’s avonds ook meteen voorstellen aan zijn vrienden en organiseert daarom een barbecuefeestje. Mallica, Kitty en Carly helpen die voorbereiden, goed beseffend dat één van hen er niet bij zal zijn vanavond. Van Kitty was Ruben al zeker, tussen de twee andere dames twijfelde hij heel erg. Maar dan vertelt iemand hem iets waardoor hij helemaal in de war geraakt. En na het keuzemoment wordt die verwarring alleen maar groter.

Nathalie moet niet één, maar twee van haar vier jongemannen naar huis sturen. Ze vindt niet alleen kiezen lastig, ook afscheid nemen doet ze niet graag. Evenmin als haar papa Luc, die al tranen in zijn ogen krijgt als hij er nog maar aan denkt. Het wordt dan ook een heel emotioneel keuzemoment. Voor de jongens - of ze nu mogen blijven of niet - én voor Nathalie en haar papa.

In Roksem zijn Patricia en Chris de twee overblijvende dames. Boer Luc heeft een zomerse picknick in gedachten. Omdat hij nooit zelf gaat winkelen, vraagt hij Chris mee om hem wegwijs te maken in de supermarkt. Picknicken wil Luc doen aan de rand van een vijver, waarin een roeibootje uitnodigend ligt te wachten. Maar voor gondelier, lijkt Luc echt niet in de wieg gelegd.

Kelly moet helemaal niet meer kiezen. Zij gaat voluit voor haar Antoine uit Wallonië. En daarbij is het belangrijk dat ook haar vader Patrick zijn toekomstige schoonzoon een goede keuze vindt. Kelly laat de mannen rustig aan elkaar wennen terwijl ze samenwerken. Zij zorgt ondertussen voor haar pasgeboren puppy’s, die haar doen dromen van kindjes…

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over