Whocat, een funky en vrolijk kwartet is het brainchild van Sara Moonen, Na een prille ep is de band nu klaar met hun debuut album 'Joyful Rebellion' dat ze 23/03 voorstellen in de AB Club.. Joyful Rebellion is een ode aan de eigenwijsheid door Sara Moonen muzikaal ingekleurd samen met haar band Whocat (File under Alt Pop).

LIVE: 'Written in Music' zag hun concert in Leuven en schreef hetvolgende: "De band speelde een gave set waarin de vele gevarieerde kleuren van hun muziek optimaal in naar buiten kwamen. De opzet van drums, (extra) percussie, contrabas, elektrische gitaar en zang mag dan aan jazz refereren de muziek treft net zo hard pop en alternative. Maar laten we vooral niet in genre gaan indelen. Whocat is een band die vele muzikale invloeden door zijn aderen heeft stromen en dat maakt ze juist zo interessant." (Written in Music).
check hieronder de ABTV Sessie

ALBUM
Joyful Rebellion is een ode aan de eigenwijsheid
dat Sara Moonen muzikaal inkleurt samen met partners in crime Joris Lindemans (contrabas), Benoit Minon (electrische gitaar) en Davy Palumbo (drums & percussie). Het zijn 11 eclectische tracks waarbij de verschillende contrasten spelen als moodswitches van een sterke persoonlijkheid waar positieve energie centraal staat. Songs als Bournonville (met gastmuzikant Laurent Blondiau), Breeze of Liar nestelen zich in de donkerste hoeken van je geest terwijl het bruisende All Good of Juice of Youth een knipoog zijn naar wat ons als mens met elkaar verbindt. Genre- en stijloverschrijdend is dit een openhartig album zonder shortcuts, waar menig oor te luisteren wordt gelegd aan de klank van een onstuimige geest.

About: Wie Sara Moonen, frontvrouw en oprichtster van de band Whocat, voor het eerst ontmoet ziet een joviale en spontane vrouw die je de indruk geeft dat je elkaar al jaren kent. Achter die lichte en vrolijke kant schuilt tegelijk een grote toewijding voor haar composities, haar werk en haar muziek. En voor haar band natuurlijk, waarmee ze zich al jaren goed omringt.

Album uit op 15 maart

Dit Whocat album is made in Brussels (Low Man’s Land), mixed with love in Antwerpen door Staf Verbeeck (Absynth Minded, Neeka, BRNS) en carefully mastered in Cochlea Mastering (Lier). Het duo Iwona Pom (scenario – Leitmotif)) & Bert Minnen (DOP – VRT) vertalen de muzikale vibe in beelden..

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over