Het Belgische productiehuis WALKING THE DOG stelt met trots hun nieuwe animatiefilm WHERE IS ANNE FRANK voor van de Israëlische regisseur ARI FOLMAN (WALTZ WITH BASHIR, THE CONGRESS).

In WHERE IS ANNE FRANK komt KITTY, het denkbeeldige vriendinnetje aan wie Anne dagboekbrieven schreef, tot leven. Ze heeft geen weet van het tragische lot van Anne en gaat naar haar op zoek. De film speelt zich af in het heden en werd gecoproduceerd door het Belgische productiehuis Walking the Dog, dat eerder o.a. ook de animatiefilm Another Day of Life (verkozen tot beste Europese Animatiefilm), Richard The Storck en The Congress produceerde. Walking the Dog is sinds 1999 wereldwijd actief als producent van Europese animatiefilms.

Gebaseerd op HET DAGBOEK VAN ANNE FRANK, is dit de eerste internationale langspeelfilm die de Holocaust voor een jonger publiek bespreekbaar maakt. Voor regisseur ARI FOLMAN, zoon van Auschwitz overlevers, is KITTY de link tussen het verleden en het heden en overbrugt ze op die manier de kloof tussen de toekomst en de erfenis van het verleden. De animatietechniek in WHERE IS ANNE FRANK combineert zowel de klassieke 2D als 2D stopmotion - achtergrondtechnieken.

Wereldwijd gaat de film eind november uit in de bioscoop.

De internationale sales van WHERE IS ANNE FRANK wordt verzorgd door WILD BUNCH, de Benelux distributie door Cinéart.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: