When I Was a Child’ is de tweede single van Saving Nico, het muzikale alias van singer-songwriter Nicolas Anné. Het is een lied over ouder worden, de feilbaarheid van je ouders onder ogen zien, jezelf daarin herkennen en er op die manier mee verzoenen. De zanger ruilt de naïviteit van een zorgeloze jeugd in voor het besef: niemand is volmaakt, niemand weet wat we hier eigenlijk aan het doen zijn en al waar we zeker van zijn, is de liefde die ons verbindt.

Het nummer kwam enkele jaren geleden tot stand tijdens een familiereis in Frankrijk. De zuiderse namiddagzon weerklinkt dan ook in de aanstekelijkheid van het nummer, maar onrust loert - zoals zo vaak bij Saving Nico - om de hoek. Hier in de vorm van een nerveuze baslijn, een ongedwongen gitaarpartij met een 60’s kleurtje en schurende blazers die culmineren in een bridge die klinkt als een uit de hand gelopen familiefeest.

Het is tevens de laatste single die uitkomt voor zijn debuut-EP “Out of Sight” op 10 mei 2024 op vinyl verschijnt. Hierop staan zes intieme nummers waarin Nicolas de balans opmaakt van enkele hectische jaren en verzoening zoekt met grote vragen en kleine beslommeringen. Het resultaat is breekbare, dromerige indie folk-pop die op z’n zachtst aan Sufjan Stevens, Big Thief of Nick Drake doet denken, op z’n hardst aan Wilco of Kevin Morby. Maar voor- en bovenal aan Saving Nico.

Voor zijn EP werkte hij samen met producer en multi-instrumentalist Maximilian Dobbertin (Bert Dockx Band, Calicos), in wiens homestudio alles werd opgenomen en gemixt, co-producer Felix Machtelinckx (Tin Fingers) en toetsenist Kobe Van Olmen. De EP werd gemasterd door Staf Verbeeck (Stiff Studio).

Live brengt hij zijn muziek solo of laat hij zich bijstaan door Visjal Auwerx, Dries Meeus, Samuel D’Hoore en Egemen Zümrüt.

Nicolas besloot na zijn opleiding geneeskunde om andere passies na te streven en ging Kleinkunst studeren aan het Conservatorium van Antwerpen. Met Saving Nico studeerde hij hier in 2023 aan af. Nicolas is ook actief als zanger/muzikant bij het artpop-duo plush baby en de kerstband Rendier.

LIVE
26/04, De Roma, Antwerpen (support Tin Fingers)
04/05, De Warande, Turnhout (support Isbells)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over