Wetsdokters krijgen in de 4e aflevering de eeuwige vraag bij heel wat plotse, onverwachte overlijdens voorgeschoteld: stierf het slachtoffer een natuurlijke dood of is het misschien moord?

Een duiker wordt levenloos uit het water gehaald. De man is nochtans een enorm ervaren duiker en is zelfs instructeur. Een ogenschijnlijk gewone duik die slecht afloopt. Dat is een kolfje naar de hand van wetsdokter Diona D’hondt. Wanneer de speurders tegenstrijdige verklaringen te horen krijgen, zijn de ogen nog meer gericht op de wetsdokter.

Dokter Diona D’hondt: “Iedereen gaat ervan uit dat iemand die in het water gevonden is, verdronken is. Maar is dat effectief ook zo? Als er een andere reden is, moeten we dat aan het licht brengen en hard kunnen maken. Daarom zoeken we steeds verder en verder. Het is echt heel moeilijk voor daders om geen enkel spoor achter te laten.”

Dokter Wim Develter werkte onder andere mee aan het dossier rond de terreuraanslag in Zaventem, de tsunami in Thailand en de crash van de MH17 in Oekraïne. Hij brengt het verhaal van een zaak die hem voor altijd zal bijblijven.

Arbeiders stoten op een vreemd voorwerp in het kanaal. Het blijkt het lichaam van een onbekende vrouw te zijn. Speurders denken aan moord. Dr. Wim Develter komt ter plaatse. Zijn bevindingen moeten antwoorden en bewijzen opleveren. De vrees van de speurders wordt al tamelijk snel bevestigd door de wetsdokter.

Dr. Wim Develter: “Als wetsdokter moet je natuurlijk opgewassen zijn tegen die continue dark side van de mens. Want dat is uiteindelijk de arena waarin wij werken. Dat wat achter de façade gebeurt, wat meestal niet gezien mag worden.”

Ook wetsdokter Diona D’hondt ervaart tot wat een mens -in negatieve zin- allemaal in staat is.

Dr. Diona D’Hondt: “De verhalen die je hoort, de mensen die je ziet rouwen, de gruwelijke daden die een mens soms stelt,... Je moet dat allemaal kunnen plaatsen. Mentaal is dat wel echt zwaar.”

Een unieke inkijk op de job van een wetsdokter en de niet-alledaagse cases die ze meemaken. Woensdag 24 april om 21.40 bij VTM.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over