Anouk Antonissen

Op tournee door het West-Vlaamse land week Het Prethuis zaterdag voor één avond uit naar Antwerpen. Het productiehuis stelde er haar nieuwe komedie 'De Latste Kanse' voor in Theater Elckerlyck. Best gedurfd om een toneelstuk in de Westvlamsche toale te brengen voor een Antwaarps publiek, maar het concept oogstte een fantastisch succes.

Het verhaal begint eenvoudig. Mia en Rudi Tytgat (Karin Tanghe en Peter Bulckaen) komen in de sleur terecht van hun jarenlange huwelijk. Allebei stillen ze hun verlangens elders en proberen ze dit kost wat kost geheim te houden voor elkaar. Dit gaat goed tot de dag dat Mia besluit een relatietherapeut in te schakelen als 'latste kanse' om hun huwelijk te redden. Rudi heeft echter schrik dat zijn affaire hierdoor misschien ontdekt zal worden. Hij ziet een oplossing in zijn oude schoolvriend Gino (Jeroen Maes) die toevallig op bezoek komt en zichzelf als acteur blijkt te verhuren. Gino vermomt zich als de therapeut en probeert zo Mia te misleiden. Het plannetje lijkt op het eerste zicht te werken tot niet veel later de echte therapeute (Anne Denolf) op de proppen komt. Rudi en Gino zetten alles op het spel om hun plan te blijven volhouden maar niet alles loopt zoals gepland. Als later ook Rudi's minnares Celestinka (Ann Tuts) ten tonele verschijnt raken Rudi en Gino verstrikt in een web van leugens. Uiteindelijk is hun enige uitweg om zichzelf te kunnen redden; alles eerlijk op te biechten.

'De Latste Kanse' is een heerlijke deurenkomedie aangepast aan de moderne tijdsgeest en gebracht door een geweldige cast. Karin Tanghe zet een brave huisvrouw met duistere verlangens neer. Terwijl Ann Tuts zich omtovert in het clichébeeld van een Poolse minnares. Daarnaast verplaatst Anne Denolf zich in een therapeute die zelf dringend nood heeft aan therapie. Peter Bulckaen was geweldig in zijn strijd als Rudi om zo nuchter mogelijk te blijven onder de steeds ingewikkelder wordende omstandigheden. Maar het was Jeroen Maes als Gino, tevens de schrijver en regisseur van dit stuk, die voor het publiek de ster van de avond werd. Zijn persoonsverwisselingen, woordspelingen, timing en energie waren gewoonweg geniaal. Hier en daar raakte hij de draad kwijt of liep er iets mis maar dit vormde hij zonder moeite om tot de meest hilarische momenten van de hele voorstelling. Een knap staaltje acteerwerk!

De cast van 'De Latste Kanse' trakteert je op een avond vol humor waar je nog lang van blijft nagenieten. De voorstelling speelt nog tot en met november op verschillende locaties in West-Vlaanderen. Voor info en tickets kan je terecht op de volgende website: www.prethuis.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
De Latste Kanse
Datum: 
27 september 2014
Locatie: 
Theater Elckerlyck, Antwerpen

Reservatie:

Meer over