Wat in 2010 begon als een grap is wereldwijd nu een jaarlijks ritueel voor velen: het ontwijken van Wham!'s kersthit 'Last Christmas' tot 25 december. Radiostation KINK is ook dit jaar de meest veilige thuishaven voor Nederlandse radioluisteraars die zo lang mogelijk in de race willen blijven.

'Whamageddon', dat loopt van 1 tot en met 24 december, daagt deelnemers uit om 'Last Christmas' van Wham! te vermijden. Covers en remixen zijn geen probleem, maar het origineel horen betekent directe uitschakeling. Deelnemers die het liedje horen en herkennen, delen hun verlies op sociale media met #Whamageddon.

KINK, dat normaal al geen Wham! nummers draait, biedt een veilige haven voor deelnemers. "Vorige jaren moedigden luisteraars elkaar al aan om naar KINK te schakelen en zo veilig te blijven in het spel," licht programmadirecteur Michiel Veenstra toe. "Ook dit jaar zijn we de ideale keuze voor deelnemers. We draaien heus af en toe kerstnummers van bijvoorbeeld The Pogues, Wombats, Smith & Burrows en The Killers, maar geen Wham!. KINK is er voor alternative rock, ook tijdens de feestdagen".

Luisteraars die toch afvallen voor 24 december, bijvoorbeeld door een tuincentrumbezoek of door nietsvermoedende collega's, kunnen dit melden via de KINK-app. Elke dag wordt een ongelukkige afvaller verrast met een unieke KINK kerst-sweater.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over