De Vlaamse versie van de allereerste bioscoopfilm in 3D van Maya de Bij 'Maya – Eerste Vlucht' gaat op 14 december in première in Antwerpen. Maar nog voor het Studio 100-bijtje de Vlaamse filmzalen bereikt heeft productiehuis Studio 100 zeer B(L)IJ nieuws te melden. Wereldwijd gingen intussen immers al meer dan 3 miljoen mensen naar de film kijken!

De afgelopen jaren zijn binnen de Studio 100 Groep kosten noch moeite gespaard om van de bioscoopfilm ‘Maya - Eerste Vlucht’ een kwalitatief zeer hoogstaande animatiefilm te maken. Eerder kondigde Studio 100 al aan dat ‘Maya The Bee - Movie’, de internationale titel van het filmdebuut van Maya de Bij, wereldwijd in meer dan 100 landen zal worden uitgebracht. Intussen ging de film al in première in Zuid-Korea, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Italië, Rusland, Polen e.v.a. Later dit jaar en in de loop van volgend jaar volgen er nog heel wat andere landen.

De 3D-bioscoopfilm ‘Maya - Eerste Vlucht’ is vanaf 17 december 2014 te zien in de Vlaamse bioscopen, en dit zowel in 2D as in 3D.

Gert Verhulst & Hans Bourlon van Studio 100: "Uiteraard zijn we erg blij met dit nieuws. De film ging begin september in première in Zuid-Korea en had daar al snel meer dan 280.000 bezoekers. Ook in Polen scoort de film uitzonderlijk goed. Met intussen al meer dan 360.000 bezoekers waren we daar dit najaar zelfs nummer 1 van de kinderfilms. En in de Duitstalige landen hopen we na winter de kaap van 1 miljoen bezoekers te halen. In Rusland kwam de film onlangs op maar liefst 1.000 copies in de zalen. Op 17 december is het de beurt aan Vlaanderen, hopelijk wordt het filmdebuut van onze bij ook hier even warm onthaald!"

Het verhaal: Voor het nieuwsgierige bijtje Maya is het niet altijd makkelijk zich aan de regels van de bijenkorf te houden. Eén van die regels is om de horzels die buiten de korf leven nooit te vertrouwen. Wanneer de koninginnengelei - levensnoodzakelijk voor de koningin van de bijenkorf - wordt gestolen, verdenkt men meteen de horzels. Maya wordt er zelfs van beschuldigd ook in het complot te zitten! Niemand gelooft in haar onschuld, behalve haar beste vriend Willy. De avontuurlijke en nieuwsgierige Maya ontvlucht de bijenkorf en gaat samen met Willy op onderzoek uit. Na een lange en spannende tocht ontdekken Maya en Willy wat er echt aan de hand is. Maar zullen ze nog op tijd zijn om de koningin te redden?

‘Maya the Bee - Movie’ is een Duits-Australische productie van Studio 100 Media en Buzz Studio’s (een onderdeel van Flying Bark Productions, de Australische animatiestudio van de Studio 100 Groep) in coproductie met ZDF. Regie: Alexs Stadermann.

De distributie van de film in België ligt bij Kinepolis Film Distributie.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over