Vandaag beleefde de groots opgezette spektakel-musical 40-45 onder massale belangstelling zijn wereldpremière in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Door het unieke concept van 2 hoofdcasts bestond de wereldpremière uit 2 voorstellingen: om 15u00 was er een voorstelling met de groene cast en om 20u00 volgde een show met de blauwe cast. Meteen na beide voorstellingen werd duidelijk dat de hoge verwachtingen méér dan ingelost werden. Onder aanvoering van hoofdrolspelers Jonas Van Geel en Jelle Cleymans werd de zaal meerdere keren in vervoering gebracht door de muziek van Will Tura en Steve Willaert. De cast zette tijdens beide voorstellingen een sterke prestatie neer. Ook op technisch vlak werd het publiek meermaals verbluft. Nu al is het duidelijk dat 40-45 een mijlpaal in de Vlaamse musicalgeschiedenis is.

uitzonderlijk
Na jaren voorbereiding was het vandaag eindelijk zover: de wereldpremière van de spektakel-musical 40-45. Heel wat prominenten zakten af naar het Studio 100 Theater in Puurs om deze speciale dag mee te maken. Zij waren getuige van een wereldpremière in de letterlijke én figuurlijke betekenis van het woord. Naast spectaculaire scènes met heel wat special effects, werd het publiek ook geraakt met muziek en pakkende beelden die naar de keel grepen. Het ongeziene technisch concept met rijdende tribunes en het geluid via individuele hoofdtelefoons zorgden ervoor dat alle toeschouwers op een unieke manier meegezogen worden in het verhaal. Om dit grootse concept te kunnen huisvesten bouwde Studio 100 in Puurs een Pop-up theater, helemaal op maat van deze voorstelling. Op alle vlakken is 40-45 dan ook een uitzonderlijke productie geworden.

Gert Verhulst, bezieler: Na meer dan drie jaar van intense voorbereiding was het vandaag eindelijk zover. En ik moet zeggen dat beide voorstellingen van deze wereldpremière mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen hebben! Ik ben bijzonder trots op de cast en het creatieve team. Ik durf zonder twijfel stellen dat deze voorstelling één van de hoogtepunten is uit de geschiedenis van Studio 100. We zijn klaar om deze krachtige en aangrijpende voorstelling op het Vlaamse publiek los te laten."

sterke prestatie x2
Na afloop van beide voorstellingen waren alle aanwezigen het er roerend over eens dat zowel de cast als het artistieke en productionele team zich met onderscheiding van hun taak hebben gekweten. Tijdens beide voorstellingen werd een sterke prestatie neergezet die beloond werd met een minutenlange staande ovatie. Het premièrepubliek sloot deze voorstelling alvast meteen in zijn hart en het lijkt erop dat het Vlaamse publiek dat intussen ook aan het doen is, want inmiddels zijn er reeds meer dan 250.000 kaartjes de deur uit. Wegens de aanhoudende vraag naar tickets is de voorstelling trouwens opnieuw verlengd tot 24 maart 2019.

Verhaal
40-45 speelt zich af in Antwerpen, vlak na de eerste wereldoorlog. Staf en Louis Segers worden met een jaar verschil geboren. Ze groeien op in een warm nest. De broers zijn hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken… Tot het onvermijdelijke gebeurt: de Tweede Wereldoorlog breekt uit en dat laat sporen na in iedere huiskamer, in elk gezin. Ook in het gezin van Staf en Louis…

Intussen zijn er al meer dan 250.000 tickets de deur uit!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over