De achtste editie van het openingsfestival Werchter Boutique op de festivalweide van Werchter belooft een schot in de roos te worden. Zo blijkt ook aan de ingang waar, ondanks het slechte weer, toch al aardige wachtrijen staan om alle 45.000 bezoekers binnen te laten.

Eenmaal op de alombekende weide van Werchter, komt de gekende sfeer je tegemoet, drank -en eetstanden voldoende en voor elk wat wils. Ook de verharde -en graszones zorgen voor een prettige afwisseling om even te bekomen van de geslaagde optredens. En of deze geslaagd zijn. Starten doen we vandaag met Novastar, die merkbaar de smaak te pakken hebben na het optreden op Rock Werchter 2018.

Zo verschijnt Joost Zweegers in kostuum op het Werchterse podium om voluit “The Best Is Yet To Come” op de energieke, gekende manier te brengen. Na ‘Never Back Down’ en ‘Mars Needs Woman’ komt de zon er door en is de weide op Werchter merkbaar opgewarmd voor Arsenal.

Zoals voorspeld kon er vandaag niet ontsnapt worden aan een fikse regenbui. Bij de start van het optreden van Arsenal worden de festivalgangers getrakteerd op een wolkbreuk van jewelste, maar toch is de sfeer er niet minder op! Arsenal speelt de regen even snel weg als deze gekomen is met nummers uit het album ‘In The Rush Of Shaking Shoulders’ en wist voor de 8e keer op rij de weide van Werchter te laten genieten. Ook het nummer ‘Melvin’ mocht zeker niet ontbreken op de setlist. Na een bedankje aan het publiek om er op dit middaguur reeds bij te zijn, maken ze plaats voor een icoon uit de muziekgeschiedenis: The Pretenders.

Voor de derde keer mag deze Brits-Amerikaanse rond Chrissie Hynde de weide van Werchter imponeren met de gekende rockhits als ‘Kid’ en ‘Back On The Chain Gang’. En starten doen ze met stevig gitaarwerk en luide drums, om vervolgens over te gaan in de rustigere ballads. Wat zijn we onder de indruk van de loepzuivere stem en de hoge noten die gehaald worden bij ‘I’ll Stand By You’.

Na een korte pauze op het podium kunnen we de heren van Triggerfinger verwelkomen en ze komen niet alleen voor deze editie van Werchter Boutique. Zo brengen ze onder meer Selah Sue, Hennie Vrienten en Fenne Kuppens mee. Toppers als ‘1 nacht alleen’ en ‘Mercy’ worden luidkeels meegezongen. Ja, deze setting is duidelijke geapprecieerd door het publiek en zet de kroon op de twintigste verjaardag van de heren in maatpak.

Met een ondertussen blauwe hemel start Snow Patrol aan de voorlaatste set van de dag. Na het schitterende optreden op Werchter 2018 zijn de verwachtingen hoog, en of deze ingelost worden! Na een rustige start, keelt het publiek luidkeels mee op de gekende nummers en als er richting de finale van het optreden nog ‘Chasing Cars’ en ‘Just Say Yes’ uit de luidsprekers klinkt is dit zeker en vast een geslaagde en gesmaakte set!

Na lang wachten is er dan de headliner van de dag. Het is overduidelijk dat iedereen op Fleetwood Mac aan het wachten was, wat een toestroom van muziekliefhebbers op de weide! Als onderdeel van een wereldwijde tournee strijken ze ook neer op de weide van Werchter, wat dit zeker 1 van de toppers maakt op het Festivalpark deze zomer. De sfeer zit er onmiddellijk goed in, met bekende nummers van de plaat 'Rumours', maar ook nummers zoals ‘Everywhere’ doen het bijster goed bij dit gemengde Werchter Boutique publiek. De drumsolo van Mick Fleetwood en de gitaarsolo van Neil Finn en Mike Campbell zijn de verassing van de avond, wat een energie dat er nog uit deze band komt na al die jaren!

En met deze topper kan Werchter Boutique zijn 8e editie met trots afsluiten! Ondanks het wisselvallige weer was dit toch weer een topfestivaldag met zowel namen van eigen bodem als internationale grote namen, voor jong en oud. De organisatie mag een dikke pluim op de hoed zetten en wij, wij kijken uit naar Rock Werchter en Werchter Classic, om de, nu al, geslaagde start op het Festivalpark verder te zetten!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: