Wende is een indrukwekkende zangeres.  Haar engelstalige liedjes zitten tussen pop, electro, soms singer songwriter of chanson, en zijn doordrenkt met pure emotie. Intens maar met de juiste dosering. Op 13 december brengt ze haar nieuwe album Last Resistance uit in Belgie. Het is een album waarop popmuziek, elektronische muziek samenkomen in het spanningsveld tussen vertellen en trance.

Berlijn blijkt voor de Nederlandse een belangrijke aantrekkingspool te zijn. Wende Snijders (zoals ze voluit heet) vond er de juiste producers: Nackt en Tilman Hopf (Apparat, Warren Suicide...) Ze hielpen haar aan dat eigen geluid van cd 'Last Resistance'. Soms acoustsch en dan weer electronisch, ingetogen en dan weer er voluit voor gaan... en ineens vallen er dan vergelijkingen met een Nina Hagen, The Gossip, Anouk... maar dan wel in Wende's voordeel. 

De vinylversie van het album bevat bovendien remixes van oa T.Raumschmiere en Mason. Najaar 2013 nog uitgebreid op tour in Nederland met de 'Last Resistance Berlin Sessions Clubshow', staat ze op 23/01/’14 in de AB Club.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Wende
Datum: 
23 janauri 2013
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel
Meer informatie
Meer over