Fans van Studio 100-musicals moesten afgelopen weekend in Lier zijn. Musicalgezelschap Wysiwyg (What you see is what you get) speelde er ‘De 3 Biggetjes’, de succesvolle musical van Studio 100. FrontView Magazine ging een kijkje nemen en beleefde pure nostalgie bij het terugzien van deze leuke kindershow.

Het verhaal begint 10 jaar na de ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ uit het gekende sprookje. Wolf Baltimore zint op wraak omdat hij big Ganda met het huisje van steen nooit te pakken heeft gekregen. Hij draagt zijn zonen op om het klusje alsnog te klaren en Ganda’s dochters met huid en haar te verslinden. Maar dat is buiten Amor gerekend. De liefdesgod heeft een plannetje bedacht om de wolven en biggetjes op elkaar verliefd te laten worden. Het is het begin van een onvergetelijk muzikaal avontuur.

Voor velen staat ‘De 3 Biggetjes’ nog steeds bekend als de K3-musical uit hun jeugd. In 2003 lanceerde Studio 100 deze productie met de dames van K3 in de titelrollen. Musicalgezelschap Wysiwyg, dat zich niet per definitie op een kinderpubliek richt, was erg blij dat het met deze musical eens iets helemaal anders kon doen dan gewoonlijk. Toch wilden ze zich niet te veel door de oorspronkelijke regie laten leiden. ‘We willen een Wysiwyg-voorstelling neerzetten en geen remake van Studio 100’, aldus bestuurs- en castlid Guy Wilms.

En daar slaagden ze zeker in. De regie van Hugo Segers was eigentijds, met leuke, nieuwe vondsten zoals de rol van konijn Pluisje dat haar bezetting deelde met een actrice en een pluche handpop. Ook was er een gezonde dosis volwassen humor aanwezig. Erg leuk bijvoorbeeld hoe het wolvenhol als een heus mannenfort werd neergezet met lege bierblikjes, pizzadozen en aftands meubilair. Deze stoere kantjes had de voorstelling wat ons betreft nog meer mogen hebben. Zelfs bij kindervoorstellingen is het vaak leuk om er nog meer knipoogjes in te steken naar de volwassenen toe. Ook kwam het geheel hier en daar wat braafjes en ingestudeerd over. Wij hadden zeker in het acteren en de choreografie graag nog wat meer pit gezien. Maar er mag natuurlijk niet vergeten worden dat de cast bestond uit zeer jonge leden die zich nog volop aan het ontwikkelen zijn op het podium. De jonge cast werd in de hoofdrollen aangevuld met meer ervaren spelers die elk op hun beurt een leuke invulling gaven aan hun rol. Kris Steenackers (Wolf Wuppert) was de favoriet van de kinderen in de zaal, die bij elk van zijn hilarische domme acties dubbel lagen van het lachen. Guusje Verbergt (Big Ganda) blonk dan weer uit in haar zangpartij. Wat betreft zeer verdienstelijke zang mag de gehele cast trouwens een pluim krijgen. Sowieso werkte de muziek, uitgevoerd door de professionele Big Band onder leiding van Hans Vercauteren, aanstekelijk. De mensen verlieten blijgezind de zaal, met een hele reeks liedjes in hun hoofd die daar nog lang in zullen blijven zitten.

Na de voorstelling liet het publiek zich veel enthousiaste reacties ontvallen, gaande van kinderen die zeiden dat het ‘kei-grappig’ was, tot volwassenen die de show ‘nog beter vonden dan vorig jaar’.

Wysiwyg is een enthousiaste vereniging die sinds 1999 elk jaar met liefhebbers van het musicalgenre een grote productie op poten zet. Ze laten zich hierbij begeleiden door professionelen om een zo hoog mogelijke kwaliteit te bekomen. Daarnaast bieden ze musicallessen aan voor jongeren en verzorgen ze live muziek op allerlei gelegenheden. Volgend jaar vindt de nieuwe musical van Wysiwyg plaats tussen 1 en 3 december 2017 in CC Vredeberg te Lier. Het is nog een verrassing welke musical het wordt, maar het belooft alvast weer een must-seen te worden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
De 3 Biggetjes - de musical
Datum: 
5 november 2016
Locatie: 
CC De Mol, Lier

Reservatie:

Meer over