Ze is nog steeds heel actief, fit en jong van geest.” Zo stelt Bart Kaëll zijn 85-jarige moeder voor in aflevering 2 van Weg Met Ons Ma. Dat dat wel het minste is wat je kan zeggen over Madeleine, wordt duidelijk op maandag 4 maart 2019. Bart neemt haar mee op een pittige reis naar Spanje, waar Madeleine bewijst dat the sky zeker niet the limit is voor haar. Moeder en zoon gaan niet alleen snorkelen, clubben, parasailen en jetskiën, ze laten ook samen een tattoo zetten en springen zelfs uit een vliegtuig. “Straks blijft er niets meer van mij over”, klinkt het terecht.

De laatste keer dat Madeleine met haar zoon op reis ging was een dikke 45 jaar geleden. In Spanje hoopt Bart te weten te komen wat zijn mama na al die jaren nog allemaal durft. Hij heeft alvast een aantal straffe activiteiten op de agenda gezet. Snorkelen in de Middellandse Zee, druiven stampen op een wijndomein, samen met de echte Dimitri Vegas het nachtleven van Ibiza induiken: het is allemaal klein bier vergeleken met wat Madeleine nog te wachten staat.

In het Noorden van Spanje zal mama Kaëll de ene kick na de andere beleven. Te beginnen met het besturen van een jetski. “Maar niet gelijk een bomma”, verduidelijkt Bart, “Gas geven!” Ook in de lucht verlegt Madeleine haar grenzen, met parasailing en indoor skydive. Wanneer Bart nadien grapt dat ze klaar is voor het echte werk, krijgt hij een antwoord dat hij nooit had verwacht. “Uit een vliegtuig springen heb ik al mijn hele leven eens willen doen.” En dus wordt in Empuriabrava alles in gereedheid gebracht voor de ultieme sprong van Bart en de 85-jarige Madeleine… Zo’n onvergetelijke reis móet voor Bart dan ook vereeuwigd worden. En hoe kan dat beter dan met een gezamenlijke tatoeage? In de tattooshop doet Madeleine wat ze de hele reis heeft gedaan: niet nadenken, gewoon doen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: