Groot nieuws dat de dag van een hoop muziekfans zal goedmaken! Weezer, één van de absolute boegbeelden van de Amerikaanse alternatieve rock, kondigt een Europese najaarstournee aan! Het viertal uit Los Angeles houdt op 18 oktober halt in Brussel voor een concert in het intieme en prestigieuze kader van de Ancienne Belgique.

Weezer is een monument in de Californische rockscene met 25 jaar op de teller, een pak onmiskenbare klassiekers en ruim 17 miljoen verkochte platen wereldwijd. In tegenstelling tot vele collega-bands bleef hun bezetting overeind en ongewijzigd sinds 2002, met Rivers Cuomo (zang, gitaar), Patrick Wilson (drums), Brian Bell (gitaar, toetsen) en Scott Shriner (bas). De heren werken met plezier samen, en dat is duidelijk te merken. Hun muziek is wat hen samenhoudt, gekenmerkt door de moderne, frisse wind doorheen hun songs en uiteraard hun typische, herkenbare gitaarriffs.

Met tijdloze hits – denk maar aan “Undone – The Sweater Song”, “Buddy Holly”, “Hash Pipe”, “Island in the Sun”, “Beverly Hills”, “Pork and Beans” en “Perfect Situation” – zetten de Californiërs hun veroveringstocht in volle vaart verder. In april 2016 leverden ze hun tiende langspeler af (opnieuw titelloos, maar ook bekend als The White Album), meteen goed voor hun eerste samenwerking met producer Jake Sinclair (Panic! At The Disco, Taylor Swift, Pink). Op woensdag 18 oktober staat Weezer voor de allereerste keer op de planken in de Ancienne Belgique. Tickets voor dit concert zijn te koop vanaf woensdag 22 maart, 10u. Wees er op tijd bij!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Weezer
Datum: 
Woensdag 18 oktober 2017
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over