3 actrices willen helpen! Mira Delbaen, Hélène Kamers en Saïn Vantomme lanceren een podcast waarin nieuwe verhalen worden gebracht. Met deze podcast willen ze geld inzamelen voor de podiumkunsten, een sector die zwaar getroffen is door de coronacrisis.

‘Weet ge wat het ook is’, dat is de rode draad doorheen de podcasts, ieder verhaal begint op dezelfde manier met deze 6 woorden. Het unieke aan deze podcasts is dat ieder verhaal wordt gebracht door een gastspreker die zich normaal ook in de buurt van een podium begeeft. Want verhalen liggen natuurlijk aan de basis van de podiumkunsten. “En zolang het niet kan en mag in het theater, brengen wij die verhalen via de podcast bij mensen thuis”, aldus de 3 jonge actrices.

Op vrijdag 15 januari gaan zij van start: dan verschijnt de eerste aflevering op alle podcastkanalen. De eerste gast is niemand minder dan verhalenverteller bij uitstek, Warre Borgmans! Doorheen de afleveringen maken we kennis met allerlei talenten uit de theaterwereld. “Van gevestigde waarden tot jonge makers, allemaal mensen die op hun eigen manier een steentje willen bijdragen”, aldus Mira.

Een crowdfunding ten voordele van het fonds ‘Hart voor Kunstenaars’ van Artists United is daarmee gestart, om zo de culturele sector in nood wat financiële hulp te bieden. “Via de podcast roepen wij de luisteraars op om te doneren. Elke gift is een stap dichter bij nieuwe verhalen in het theater”.

Weet ge wat het ook is? Het is de moeite om te beluisteren.

De podcast is te beluisteren via de voornaamste podcastkanalen (Spotify, Google Podcasts,...)

Trailer van de podcast: https://www.youtube.com/watch?v=0--OPgYg5Zc

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: