Van maandag 7 tot en met donderdag 10 augustus spelen vier West-Vlaamse uitbatersduo’s een thuismatch in Met Vier in Bed: zij krijgen hun streekgenoten en collega’s een week lang over de vloer. Geen doordeweekse logeerplekjes, wél een overnachting op een hooizolder, in een voormalig stadhuis en in een hostellerie aan zee. Wie wint deze West-Vlaamse week?

’T Stadhuis Aan De Schreve In Roesbrugge - Greet En Pie

In het uiterste Westen van het land, op de ‘schreve’ of grens met Frankrijk, staat pal op het dorpsplein van Roesbrugge ’t Stadhuis aan de Schreve. Dit voormalige stadhuis doet sinds enkele jaren dienst als de vakantiewoning van Greet en Piet. Toen het koppel dit historische pand in 2011 kocht, stond het al vele jaren leeg. Zonder enige sanitaire voorziening of verwarming begonnen de twee aan een intensieve verbouwing van zo’n 3 jaar. Het stadhuis werd hersteld in zijn oorspronkelijke grandeur en omgebouwd tot een vakantiehuis met 6 rustieke kamers, elk met een link naar hun rijke verleden. Het huis beschikt eveneens over een tuin met terras en een authentiek cafeetje, ideaal dus om te verblijven in het gezelschap van een grote groep vrienden of familie.

Rouge É Blanc In Ingelmunster - Yves

In Ingelmunster, een klein dorpje tussen Roeselare en Kortrijk, baten Yves en zijn vrouw Virginie B&B en restaurant Rouge é Blanc uit. Horeca zit bij hen in de genen. De ouders en grootouders van Yves hadden een groeten- en fruitzaak, Virginie behaalde een diploma aan de hotelschool. De stap naar een eigen zaak was dus snel gemaakt. Rouge é Blanc is meer dan alleen een B&B; er is ook een restaurant, een grote feestzaal en vergaderzalen. De buitenkant is strak en sober en die lijn werd ook doorgetrokken in de drie kamers. Omdat Virginie aan het roer staat in de keuken, zal Myriam, de mama van Yves, hem vergezellen tijdens de Met Vier in Bed-week.

De Swaenhoeck In Damme - Charlotte En Josephine

In het Brugse ommeland, niet ver van de Noordzee, rust het liefelijk dorpje Damme met een nog liefelijker vakantieverblijf, De Swaenhoeck. In deze goed bewaarde boerderij uit 1788 slapen gasten onder andere in een oud duiventil of op de hooizolder. Eigenares Charlotte stak dan ook hart en ziel in de verbouwing van het erf. Twee vakantiewoningen en een B&B-kamer later is het pand naar eigen zeggen een “sprookjesachtig peperkoekenhuisje” geworden. Charlotte werkte jarenlang in de horecasector en verbleef 12 jaar in het buitenland, tot de liefde haar weer in West-Vlaanderen bracht. Omdat ze haar hotelcarrière niet zomaar wilde opgeven, ontstond het idee van een eigen vakantieverblijf. Goede vriendin Josephine vergezelt haar tijdens haar Met Vier in Bed-avontuur.

Hostellerie Astrid In Wenduine - Bert En Martine

De West-Vlaamse week wordt afgesloten aan de kust. In de prinses der badsteden, Wenduine, staat op slechts 300 meter van de zee hostellerie Astrid van Martine en topchef Bert. “Niks moet, niksen mag” is de leuze van deze plek waar je naar hartenlust kan eten, drinken en slapen. De zeven charmante kamers werden door Martine naar eigen smaak ingericht met een kleine nostalgische toets. Maar zijn faam dankt hostellerie Astrid aan zijn gastronomische keuken, waar Bert de plak zwaait. Als voormalige restaurantuitbater weet hij als geen ander hoe hij zijn gasten culinair kan verwennen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over