© Goele Bormans

Zijne kleine is de mijne in het Echt Antwaarps Teater

Twee beste vrienden, maar toch zo verschillend, complementair zeggen ze wel eens... Zo zijn ook Erik (Nick Delafontaine) en Dave (Sven De Ridder). Dave is de brave harde werker die liever op tijd gaat slapen. Erik daarentegen is de vlotte feester die je tot in de vroege uurtjes in de discotheek kan vinden. Omdat Dave hard op zoek is naar de ware, besluit Erik hem mee te nemen naar de discotheek. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden… Erik heeft iemand op het oog en wilt graag de mening horen van Dave. Eens in de discotheek wilt Dave al direct naar huis, het is laat, zijn oren piepen en hij moet morgen werken. Als hij bij het bestellen van een drankje een toffe madam leert kennen, glijden de uurtjes al snel voorbij. Zo snel dat hij pas ’s morgens terug bij Dave verschijnt. Het was blijkbaar direct ‘koekenbak’ want Dave heeft van de ene op de andere moment een vriendin. Erik verschiet zich een ongeluk als hij haar foto ziet. Het was toch wel niet de dame waar hij een oogje op had zeker?

Dave is tot over zijn oren verliefd op Sabine (Vicky Florus), binnen de twee weken zijn ze zelfs getrouwd. Erik vindt het wel allemaal heel erg snel gaan en snapt maar niet dat iemand zijn vrijgezellenleven zo vlug opgeeft. Maar voor Dave is het leven net een droom, hij wou niets liever dan trouwen en heel veel kindjes krijgen.

6 maand later…

Sabine en Dave komen koken bij Erik om zijn verjaardag te vieren. Het onheil geschiede… Dave komt te weten dat zijn Sabine eigenlijk helemaal geen kinderen wilt. Hij is helemaal van zijn melk, en geraakt zelfs over zijn toeren als hij hoort dat ze geen kinderen meer kan krijgen.

Een tijdje later…

Dave klopt ’s nachts aan bij Erik om over zijn kinderwens en Sabine te praten. Maar tot zijn grote verrassing doet niet Erik maar een jonge dame de deur open. Direct denkt hij met zijn verwarde kop verkeerd te zijn. Hij blijkt echter op het juiste appartement te zitten. De jongedame is de vriendin van Erik, Patsy (Joyce Beullens). Al tien jaar lang hebben ze een open relatie. Na het feestje heeft Erik het licht gezien, letterlijk dan, zijn moeder heeft hem in zijn droom toegesproken. Hij besloot om eindelijk met Patsy te gaan samenwonen en met haar te trouwen. De klap voor Dave is groot, zijn vriend blijkt niet wie hij dacht te zijn… En alsof een vriendin en het trouwen nog niet genoeg is, wilt hij daar bovenop nog eens aan kinderen beginnen ook. Dave kan het maar niet vatten… Erik lijkt toch meer op hem dan hij dacht. En Erik krijgt het leven dat hij zo graag wou, maar hij nooit volledig zal hebben.

Als Erik en Patsy proberen kinderen te krijgen, hebben ze al snel een zware slag te verwerken. Erik heeft geen zaadcellen… Adoptie is een mogelijkheid, maar een eigen kindje zou toch zoveel mooier zijn. Dus besluiten ze aan in vitro te doen. Er is echter één klein probleempje, Erik ziet een onbekende donor niet echt zitten. Je voelt het al aankomen… Ze besluiten het aan hun allerbeste vriend te vragen. Maar ziet Dave het wel zitten dat iemand anders ‘zijn kind’ opvoedt? Vindt Sabine het wel oké dat haar man zijn sperma doneert? Is het volgens de wet wel mogelijk om een gekende donor te gebruiken? Allemaal vragen waar je nu mee zit… En er is echt maar één manier om achter de antwoorden te komen… Gaan kijken naar de voorstelling van “Zijne kleine is de mijne” in het Echt Antwaarps Teater!

Wij zijn alvast eens een kijkje gaan nemen en vonden het zeker de moeite!

Het blijspel geschreven door Ruud De Ridder, werd uitmuntend geregisseerd door zijn zoon Sven De Ridder. Het stuk is ideaal om eens een avond goed te ontspannen na een drukke werkweek. Het verhaal is herkenbaar en de tekst heeft allerlei leuke zinspelingen, uiteraard in het 'Antwaarps'. Ook het spel zat perfect getimed, al duurde het soms wel even om de decors te wisselen. Maar door de goede muziek tussenin, liet niemand het echt aan zijn hart komen. De vier acteurs hebben alvast een mooie prestatie neergezet. De mimiek, de accenten, alles zat goed. Wij hebben zeker een avond vol lachplezier gehad, een aangenamere manier om je buikspieren te trainen ga je niet vinden... Zelfs niet in de fitness. Dus ga zeker eens een kijkje nemen!

Ben je wel nieuwsgierig en wil je het stuk gaan zien? Je hebt er nog de kans voor tot en met 27 september. Tickets kan je online bestellen op de site van het Echt Antwaarps Teater. Zeker doen! Als je al een preview wilt kan je altijd ons fotoalbum bekijken!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Locatie: 
Echt Antwaarps Teater

Reservatie:

Meer over