Samen met Sean Dhondt en Niels Destadsbader wagen Cath Luyten, Joy-Anna Thielemans en Slongs Dievanongs zich met enkele jonge Ketnetters op het speelterrein van de stad voor de nieuwe Ketnet-reeks Urban is top! Met Dimitri Leue als presentator en tegenspeler.

In Urban is Top! daagt Dimitri namelijk elke week een van hen uit om samen drie stoere urban- activiteiten uit te proberen, van graffiti spuiten over freestyle frisbee tot agressive skaten, en van beatbox over stunt step tot free running. Op het einde van de week weten we wie de beste urban skills heeft. Dimitri en zijn gasten krijgen de basics van de verschillende activiteiten aangeleerd door een kind dat uitblinkt in zijn of haar discipline. Wie kan het best freestylen? Wie heeft het meeste flow? Wie doet de vetste moves en coolste tricks en wint de battle?

“Bij Ketnet houden we de vinger aan de pols van wat er leeft bij de kinderen”, zegt netmanager Wouter Quartier. “Vele jongeren wonen in de stad. En ze leven zich daar ook uit : ze ontplooien zich in een waaier aan urban disciplines, sporten en hobby’s. De stad inspireert hen daarbij en is hun grote speeltuin. Maar urban is veel meer dan alleen straat- en hiphopcultuur. Het is ondertussen synoniem geworden voor alles wat jong, hip en stoer is. Urban is ook een lifestyle en een community. De waarde van die urban-cultuur en het belang van speelruimte in een stedelijke omgeving willen wij ook bij Ketnet uitdragen. Met Urban is top! bijvoorbeeld”.

Bekijk het hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: