‘WAT ALS? 2’, het 2BE-programma van productiehuis Shelter, heeft zonet zijn nominatie voor de Gouden Roos in de categorie comedy weten te verzilveren. De Gouden Roos ofte Rose D’Or is het meest prestigieuze Europese festival voor amusementsprogramma’s op televisie. Shelter hoefde alvast niet af te reizen naar Luzern voor de Award-uitreiking want die vond dit jaar voor het eerst in Brussel plaats.

Shelter haalde het in de comedy-categorie van twee mede-genomineerden die allebei uit Britse hoek kwamen: ‘Cardinal Burns’, de sketchshow van E4, en ‘The Revolution Will Be Televised, de satireshow van BBC3.

Regisseur en Shelter-baas Tim Van Aelst: “Britse comedy als concurrent… tja, dan schat je je kansen niet gigantisch hoog in. Dan ben je al superblij met een nominatie. Dat we deze Gouden Roos winnen overtreft alle verwachtingen. We gaan door het dak van blijdschap. Ik wil me in naam van de ploeg en de acteurs hier aanwezig excuseren voor het buitensporig feestgedrag als gevolg van deze overwinning! Ik ben hen allemaal zeer dankbaar voor het harde werk tijdens dit fantastische tweede seizoen van WAT ALS?, waarop we sowieso al apetrots waren. Onze dank gaat ook zeker uit naar alle fans van het programma, die zo massaal gekeken hebben en ons overstelpt hebben met lovende reacties.”

Ook zender 2BE is trots op opnieuw zoveel erkenning voor WAT ALS?. Netmanager Lieve Vyverman: “Toen Shelter het idee van WAT ALS? voor het eerst bij ons pitchte, was het enthousiasme meteen groot. Wij zijn trots dat het unieke tv-potentieel van WAT ALS? en de creativiteit ervan ook op internationaal vlak doorgroeit. We hebben dan ook reeds met Shelter besproken dat er in de toekomst bij ons zeker een derde seizoen komt.”

Eerder deze maand won het tweede seizoen van WAT ALS? in Hamburg een Intermedia Globe Gold Award in de categorie International Comedy. WAT ALS? 2 is ook genomineerd voor een Rockie Award in de categorie Comedy op het BANFF-festival in Canada. Op 9 juni 2013 weten we of die nominatie al dan niet verzilverd wordt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: