Tweede beschikbare track, album verschijnt 15 november, EU tour met zes NL data december 2019

‘Washed Away’ is de nieuwe single afkomstig van het aanstaande album van Emily Jane White. Het is na ‘Light’ de tweede beschikbare track van het album ‘Immanent Fire’, wat verschijnt op 15 november.

“‘Washed Away’ gaat over hoe digitale communicatie en de ontwikkeling van technologie ons leven meer en meer domineert, waardoor we steeds verder verwijderd raken van de natuurlijke wereld. Met dit nummer wil ik benadrukken dat de relatie tussen mens en natuur van niet te onderschatten waarde is. Ik heb het gevoel dat die verwijdering rechtstreeks verband houdt met de klimaatcrisis en de vernietiging van de planeet door de mensheid”, aldus Emily Jane White.

‘Immanent Fire’ is het zesde album van de Amerikaanse neofolk-/dark folk-artieste. De release brengt haar en haar band in december naar Europa voor een tour met daarin zes clubshows in Nederland, van zuid tot noord.

Debuutalbum ‘Dark Undercoat’ (2007) liet de wereld kennismaken met het gevoelige muzikale universum van Emily Jane White. Inderdaad, universum, want de Californische lijkt soms niet van deze planeet. Met haar liedjes legt ze een betoverende schoonheid, zachte melancholie en een fijngevoeligheid aan de dag waar je je als luisteraar simpelweg niet tegen kunt verzetten. Meer dan een decennium is er sinds haar eerste plaat verstreken en in die periode heeft White met de daaropvolgende albums ‘Victorian America’ (2009), ‘Ode To Sentience’ (2010), ‘Blood/Lines’ (2013) en ‘They Moved In Shadows All Together’ (2016) een discografie opgebouwd waarmee ze zich als singer-songwriter op de internationale kaart heeft gezet.

Op haar nieuwe en zesde album ‘Immanent Fire’ geeft ze op hoopgevende wijze een stem aan het gevoel van leven op een planeet die op de rand van vernietiging staat. Met haar feeërieke stem gidst ze de luisteraar door griezelige landschappen, grotten van reverb, kerkorgelklanken en synth arpeggio's. In de mix van elektronische en akoestische instrumenten geeft de unieke altstem van White de zware melancholie een ontroerende lichtheid. White weet zich in haar filmische presentatie van dynamische songwriting gesteund door orkestrale percussie, strijkers, zware gitaren en koorstemmen.

NL data EU tour

  • 03 december – Cacaofabriek, Helmond
  • 04 december – Nieuwe Nor, Heerlen (locatie Savelbergklooster)
  • 13 december – Luxor Live, Arnhem
  • 14 december – TivoliVredenburg, Utrecht
  • 15 december – Patronaat, Haarlem
  • 16 december – Vera, Groningen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over