Na hun hopeloos uitverkochte concert in de AB vorig jaar in november en de release van hun tweede album, zijn de vier muzikantes van Warpaint één van de vele smaakmakers van de komende editie van Rock Werchter. Vervolgens zullen ze dit najaar op 27 november naar ons land terugkeren voor een onvergetelijke zaalshow in het Koninklijk Circus in Brussel!

De zes jaar geleden opgerichte band neemt in 2008 een debuut-EP op, getiteld ‘Exquisite Corpse’, die geremixt wordt door John Frusciante van de Red Hot Chili Peppers. Hun luchtige gitaarriffs, hypnotiserende stemmen en opvallende stijl grijpen de luisteraar meteen bij de keel. Ze tekenen bij Rough Trade en verwelkomen Stelle Mozgawa aan de drums. In deze nieuwe bezetting en met een meer professionele structuur brengen ze in 2010 hun debuutplaat ‘The Fool’ uit. In samenwerking met Andrew Weatherall en met Tom Biller (Beck, Karen O) als producer verkopen ze niet minder dan 100.000 exemplaren van het album, en weten ze zowel het publiek als de critici – die strooien met vergelijkingen met The Cure en Siouxsie & The Banshees – finaal te overtuigen.

De vier dames mengen als geen ander hun verwarrende charme met postpunkritmes, en brengen hun tweede langspeler, simpelweg ‘Warpaint’ getiteld, uit in het begin van dit jaar. Met Flood en Nigel Godrich aan de productietafel houden deze twaalf songs opnieuw het midden tussen The xx, ESG en de Cocteau Twins. Geen twijfel mogelijk dat dit nieuwe album het ver zal schoppen in de top-tien van onmisbare indieplaten van 2014. Warpaint staat op 27 november op het podium van het Koninklijk Circus in Brussel!. De voorverkoop start op woensdag 18 juni vanaf 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Warpaint
Datum: 
Donderdag 27 november 2014
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over