In samenwerking met The Prince Estate is het album op 29 november verkrijgbaar in een Super Deluxe Edition-set, Deluxe Edition-set en een geremasterd album. Klik hier om vooruit te bestellen.

“I didn’t want to do a double album, but I just kept writing... I always compare songwriting to a girl walking in the door. You don’t know what she’s going to look like, but all of a sudden she’s there.” - Prince, November 1982

Het album 1999 wordt beschouwd als een van de meest iconische en invloedrijke dubbel-albums in de rock geschiedenis. De release van 1999 werd een belangrijk keerpunt in de carrière van Prince. Jarenlang was hij terug te vinden in de R&B charts, maar met hits als 'Little Red Corvette', '1999' en 'Delirious' liet hij een revolutionaire mix horen van rock, funk, R&B en new wave pop. Hij schreef er geschiedenis mee door als eerste zwarte artiest op hoge rotatie gedraaid te worden op MTV.

De nummers op 1999 zijn slechts een kleine greep uit het werk dat Prince tussen 1981 en 1982 heeft gemaakt. Hij schreef veel voor zichzelf, maar ook voor zijn protégés als Vanity 6 en The Time. Veel van deze tracks bracht hij niet direct uit, maar archiveerde het materiaal voor later gebruik. 35 van deze niet eerder uitgebrachte nummers zijn terug te vinden in de nieuwe heruitgave van 1999 die in samenwerking met The Prince Estate op 29 november uitkomt. Daarnaast zijn er in de box ook beelden terug te vinden van zijn 1999-concerten in Detroit (30 november 1982) en Houston Summit (29 december 1982). De Super Deluxe Edition-set bevat ook handgeschreven songteksten van Prince uit die tijd en niet eerder vertoonde foto's van Prince gemaakt door Allen Beaulieu.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: